Στην ΚΕΦΕ αποδίδει ευθέως τις ευθύνες για το σημερινό φιάσκο με την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία, η πλευρά Μεϊμαράκη.

Οι συνεργάτες του προέδρου της ΝΔ αναφέρουν χαρακτηριστικά πως «τις τελευταίες ημέρες υπήρχαν ενδείξεις ότι δεν θα πάει καλά η διαδικασία, αλλά υπήρχαν οι διαβεβαιώσεις. Αποδείχθηκε όμως ότι η εταιρία «info solution» δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί, από τη στιγμή που της ανατέθηκε η δουλειά από τις υπηρεσίες του κόμματος. Βγήκε ανακοίνωση από το κόμμα (σ.σ. από τον κ. Τσιμάρα) ήρθαν οι εταιρίες, είδαν τις προσφορές, αλλά ο κ. Παπαμιμίκος είπε στους εκπροσώπους των υποψηφίων πως δεν έχουν καμία δουλειά να… ανακατευτούν στη διαδικασία, διότι είναι αρμοδιότητα των υπηρεσιών».

Η πλευρά Μεϊμαράκη συνεχίζει λέγοντας ότι «ο κ. Ειμαρμένης δεν είχε καμία ευθύνη, διότι δεν παρενέβη» ενώ «πρώτο ζήτημα είναι η ανεπάρκεια της εταιρίας, που το πρωί στις 7 είπε για τις 8, μετά 9 και στις 10:10 αποδείχθηκε ότι δεν μπορούσε να φορτώσει το σύστημα. Τότε η ΚΕΦΕ ομόφωνα αποφάσισε να ακυρώσει τις εκλογές».

Οι συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη κάνουν λόγο για πολιτικές αποφάσεις που πρέπει να παρθούν, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «οι άνθρωποι κλειδιά είναι τέσσερις: ο γραμματέας του κόμματος, ο γενικός διευθυντής, η διεύθυνση μηχανογράφησης και το οργανωτικό», ενώ συμπληρώνουν ότι «δεν μπορούμε να ζητήσουμε παραίτηση. Να αναλογιστεί ο καθένας ευθύνες του.

Εχουμε το καταστατικό και πρέπει να ληφθούν πολιτικές πρωτοβουλίες να το υπερβούμε, όπως για παράδειγμα να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα και να αποφασίσει ότι η διαδικασία αυτή δεν λειτουργεί».

Η πλευρά του προέδρου της ΝΔ αναφέρεται σε «κραυγή αγωνίας προ ολίγων ημερών για την ΚΕΦΕ που δικαιώθηκε τώρα».

Οσον αφορά το τι μπορεί να γίνει από εδώ και στο εξής, τονίζουν: «Εχουμε έκτακτες συνθήκες, μπορεί να υπάρξουν έκτακτες αποφάσεις. Έχουμε ένα καταστατικό, είμαστε υποχρεωμένοι να πάμε με συντεταγμένη πορεία και θα δούμε αν με νέα διαδικασία μπορούμε να επανέλθουμε. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης παραμένει πρόεδρος του κόμματος. Θα αναζητηθούν ποινικές και αστικές ευθύνες καθώς υπάρχουν ρήτρες και η εταιρία κηρύχθηκε έκπτωτη από την ΚΕΦΕ».

«Πρόεδρος υπάρχει, καταστατικό υπάρχει, διαδικασίες υπάρχουν, όπως και σεβασμός στα πρόσωπα που ακούγονται (σ.σ. για τη Μαριέττα Γιαννάκου), όμως άλλο ο σεβασμός και άλλο το καταστατικό» καταλήγουν.