Την παραίτηση Παπαμιμίκου, στον οποίο δεν καταλογίζει απλά ευθύνες,αλλά κάνει λόγο για πρωτοφανή ανικανότητα, ζητά με δήλωσή του ο πρώην γραμματέας της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο οποίος υπογραμμίζει πως, «η αναβολή των εκλογών είναι μια τραυματική εμπειρία στην ιστορία της Νέας Δημοκρατίας».

Ο πρώην υπουργός τονίζει ότι, «η πρωτοφανής ανικανότητα του γραμματέα του κόμματος, ως προέδρου της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής να οργανώσει τις εκλογές για την ανάδειξη του Πρόεδρου, προκαλεί απογοήτευση και οργή στις χιλιάδες στελεχών, μελών και φίλων μας».

Επισημαίνει ότι, «έχουμε χρέος όσοι ταυτίσαμε την ζωή μας με τη Νέα Δημοκρατία, να προστατέψουμε το κύρος και την αξιοπιστία της και να στηρίξουμε το ηθικό φρόνημα όσων προσβλέπουν με εμπιστοσύνη στην παράταξη μας».

Ακόμη αναφέρει πως ο Πρόεδρος του κόμματος και οι συνυποψήφιοι του, οφείλουν άμεσα να αναλάβουν από κοινού πρωτοβουλίες, ώστε να οδηγήσουν με συντεταγμένη διαδικασία το κόμμα στην εκλογή του Προέδρου και προσθέτει πως, «οφείλουν να καταλογίσουν τις ευθύνες σε όσους αναλογούν και να απαλλάξουν την παράταξη από εκείνους οι οποίοι την εξέθεσαν σήμερα αδικαιολόγητα».

Σε ερώτηση που δέχτηκε για να σχολιάσει την πρόταση του κ. Μητσοτάκη για μεταβατική πρόεδρο την κ. Γιαννάκου ανέφερε ότι, «θεωρώ ότι τέτοιες προτάσεις δεν θα συμβάλλουν στη συντεταγμένη πορεία μας προς τις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου. Το κόμμα έχει πρόεδρο τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, έχει καταστατικό κι εκείνο το οποίο μπορεί ν' αλλάξει τα πράγματα είναι η παραίτηση του κ. Παπαμιμίκου και η ανάθεση της ευθύνης για την εκλογική διαδικασία, σε μία ομάδα στελεχών, η οποία θα μπορούσε με την αποδοχή όλων των υποψηφίων, να οδηγήσει συντεταγμένα τη Νέα Δημοκρατία στην εκλογή του νέου προέδρου. Τέτοιες λύσεις υπάρχουν και μπορεί, ο πρόεδρος της ΝΔ κ. Μεϊμαράκης και οι συνυποψήφιοί του, να τις αναζητήσουν και να συμφωνήσουν σε μία από αυτές».

Σχετικά με ερώτηση περί διεξαγωγής έκτακτου συνεδρίου της ΝΔ και αλλαγής καταστατικού σημείωσε πως, «η αλλαγή του καταστατικού απαιτεί τη σύγκλιση του συνεδρίου του κόμματος. Είναι μία από τις επιλογές, η οποία είναι στη διάθεση του προέδρου της ΝΔ, αλλά και των συνυποψηφίων του».