current views are: 5

22 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση12:54

Κόντρα Κωνσταντινόπουλου – Ανδρουλάκη και στη μέση ο Ξεκαλάκης…

Επειδή, πλέον, τα ονόματα μπορεί να μην σας οδηγούν αυτόματα σε πρόσωπα θα ξεκινήσουμε με τις απαραίτητες συστάσεις.

Δημοσίευση 12:54’
αρθρο-newpost

Επειδή, πλέον, τα ονόματα μπορεί να μην σας οδηγούν αυτόματα σε πρόσωπα θα ξεκινήσουμε με τις απαραίτητες συστάσεις.

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Επειδή, πλέον, τα ονόματα μπορεί να μην σας οδηγούν αυτόματα σε πρόσωπα θα ξεκινήσουμε με τις απαραίτητες συστάσεις.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος είναι βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, διεκδίκησε την προεδρία του κόμματος απέναντι στη Φώφη Γεννηματά και ήταν εκ των βασικών υποστηριχτών του Ευάγγελου Βενιζέλου την περίοδο 2011- 2015.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης είναι ευρωβουλευτής, πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, επί Ευάγγελου Βενιζέλου, πρώην κολλητός του Σκανδαλίδη και για πολλούς ο άνθρωπος που ελέγχει οργανωτικά το ΠΑΣΟΚ.

Ο Στέφανος Ξεκαλάκης είναι ο νυν γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, παρότι φλέρταρε με το ΚΙΔΗΣΟ του Γιώργου Παπανδρέου. Σύμφωνα με τους μυημένους στα μυστήρια της Χαριλάου Τρικούπη είναι άνθρωπος του Νίκου Ανδρουλάκη.

Ο τελευταίος, λοιπόν, πρότεινε στη συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να γίνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για το αν θα συνεργαστεί το ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ. Σε μία πρώτη ανάγνωση η πρόταση του Ξεκαλάκη, συνεργάτη του εκσυγχρονιστή Ανδρουλάκη, έγινε για να καταστεί πιο δύσκολη η συνεργασία. Σωστό; Λάθος, που λέει και στη διαφήμιση. Σύμφωνα τουλάχιστον με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο ο οποίος με ανάρτησή του στο facebook «φώτισε» μια σκοτεινή πλευρά των παρασκηνίων μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ:

«Διάβασα την εισήγηση του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ στη σημερινή (σ.σ. χθεσινή) συνεδρίαση του πολιτικού συμβουλίου. Προτείνει εσωκομματικό δημοψήφισμα για την συμμετοχή της παράταξης μας σε ενδεχόμενη κυβέρνηση συνεργασίας. Απλά να θυμίσω ότι όταν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία στο πρόσφατο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ κάποιοι κρυβόντουσαν και διαπραγματεύονταν τους ρόλους τους! Η παράταξη δεν έχει ανάγκη από νέους Σπίρτζηδες, κρυφούς κ φανερούς. Όσοι έχουν στο μυαλό τους να μας απορροφήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να το ξεχάσουν».

Προκύπτουν έτσι δύο ερωτήματα: πρώτον, ποιοι είναι οι νέοι Σπίρτζηδες, που «πουλάνε» το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ και, δεύτερον, αν ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος εντάσσει ή εξαιρεί στο σχεδιασμό του Στέφανου Ξεκαλάκη τον Νίκο Ανδρυλάκη;

Για την «ιστορία» πάντως, τη συνεδρίαση του πολιτικού κέντρου έκλεισε η Φώφη Γεννηματά με την εξής δήλωση: «Τα αδιέξοδα των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ δεν θα γίνουν αδιέξοδα της χώρας. Την εθνική συνεννόηση αυτοί την υπονόμευσαν. Αν ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να κυβερνήσει μια είναι η λύση. Η πρόταση που η Δημοκρατική Συμπαράταξη πριν ακόμη από τις εκλογές έχει καταθέσει. Εθνικό σχέδιο, προοδευτική προγραμματική συμφωνία, αλλαγή του εκλογικού συστήματος και κυβέρνηση με συμμετοχή όλων των δυνάμεων που πιστεύουν στην Ευρωπαϊκή πορεία της χώρας. Όσοι ονειρεύονται διχαστικά για τους Έλληνες μέτωπα, είτε δήθεν «προοδευτικά», είτε δήθεν «ευρωπαϊκά », να μην υπολογίζουν σε εμάς». Δηλαδή, είπε όχι και σε κυβέρνηση με κορμό ΣΥΡΙΖΑ και σε κυβέρνηση με κορμό ΝΔ!


σχετικα αρθρα