Ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων και υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος, σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Real News, είπε ότι η Γαλλία δεν έχει ζητήσει από την Ελλάδα οτιδήποτε σχετικό με πιθανή στρατιωτική επέμβαση κατά των τζιχαντιστών.

«Η ενεργοποίηση του άρθρου 47 παρ. 2 της Ευρωπαϊκής Ένωσης έχει να κάνει με το γενικότερο αίτημα προς την ΕΕ για συνδρομή. Η Ελλάδα έχει παραδοσιακούς δεσμούς και σχέσεις πέραν των συμμαχιών της με την ΕΕ και το NATO, με χώρες όπως το Ισραήλ, η Αίγυπτος, τα Αραβικά Εμιράτα, η Τυνησία και βεβαίως η Κύπρος. Την ίδια στιγμή, η Ελλάδα είναι ίσως η μοναδική χώρα του NATO η οποία διατηρεί άριστες σχέσεις με τη Ρωσία. Αυτό σημαίνει ότι η Ελλάδα στη συγκεκριμένη περίπτωση μπορεί να παίξει έναν πάρα πολύ σημαντικό ρόλο» επισήμανε ο κ. Καμμένος.

Υπογραμμίζοντας τον πολύ μεγάλο ρόλο που έχουν στον πόλεμο αυτό η ενημέρωση και οι πληροφορίες, ανέφερε ότι ζήτησε και από την ΕΕ, αλλά και στην προηγούμενη σύνοδο υπουργών του NATO, τη συνεργασία σε επίπεδο πληροφοριών.

Ταυτόχρονα χαρακτήρισε την υπόθεση του Ισλαμικού Κράτους «η καλύτερα του Daesh ως την "απόλυτη ασύμμετρη απειλή».

«Πρόσφατο παράδειγμα είναι αυτό που έγινε στη Γαλλία. Τρεις από τους δράστες ήταν μόνιμοι κάτοικοι Γαλλίας, άλλοι που πέρασαν στην Ελλάδα κατεγράφησαν, ενώ δεν κατεγράφησαν σε άλλες χώρες της ΕΕ. Υπάρχει πλέον ένα καινούργιο δόγμα που απαιτεί τη δημιουργία ενός δικτύου πληροφοριών» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σχετικά με το ενδεχόμενο οποιασδήποτε ελληνικής εμπλοκής, αφού αναφέρθηκε στις ήδη διεξαγόμενες επιχειρήσεις από Ρωσία, ΗΠΑ, Ηνωμένο Βασίλειο και Γαλλία και στην εμπλοκή της Ρωσίας και ντόπιων στρατιωτικών δυνάμεων σε χερσαίες επιχειρήσεις, είπε οτι «η Ελλάδα είναι μέρος της γειτονιάς, δεν μπορεί να λάβει μέρος σε τέτοιες επιχειρήσεις, διότι θα χάσει τη δυνατότητα να είναι ο παράγων σταθερότητας που μπορεί να διεξαγάγει συνομιλίες και να οργανώσει μία διεθνή συμμαχία».

«Ζητήσαμε, πριν από το επεισόδιο, να γίνει σύσκεψη και δυστυχώς κάποιοι από την ΕΥΠ επέλεξαν, αντί να έρθουν για να πουν την άποψή τους, να στείλουν έγγραφο στο NATO, στο οποίο λένε ότι δεν υπάρχουν τζιχαντιστές που περνούν και πως δεν έχουν τέτοιου είδους στοιχεία. Στοιχεία υπάρχουν. Ξεκάθαρα πράγματα. Το Λιμενικό Σώμα συνέλαβε στην Κω δύο εξ αυτών. Στα κινητά τους τηλέφωνα είχαν φωτογραφίες με τη σημαία του ISIS, με καλάσνικοφ και με θύματα. Πρέπει να γίνει ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα αποτελεί τη χώρα σταθερότητας που μπορεί να δημιουργήσει ένα "τόξο" σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή» απάντησε ο κ. Καμμένος ερωτηθείς αν ανησυχεί για ενδεχόμενο πρόβλημα απο τους τζιχαντιστές.

Ο κ. Καμμένος εξήρε τις ικανότητες και το επίπεδο πληροφοριών των στελεχών της ΕΥΠ, «που μακάρι οι υπουργοί να διάβαζαν και να εκμεταλλεύονταν προς όφελος της πατρίδας μας». «Διαφωνώ με τη διοίκηση της ΕΥΠ και συγκεκριμένα με τον κ. Ρουμπάτη, διότι όταν βλέπουμε διαλόγους που υποκλάπηκαν από την ΕΥΠ να βγαίνουν σε τηλεοπτικές εκπομπές και στα χέρια του κ. Πανούση έγγραφες συνομιλίες, θα έπρεπε ουσιαστικά αυτά να οδηγήσουν τον κ. Ρουμπάτη στην παραίτησή του. Από εκεί και πέρα, δεν γίνεται να ανταλλάσσουν πληροφορίες σε ξενοδοχείο στο Λουτράκι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη - και μιλάμε για τον κ. Πανούση - με τον διοικητή της ΕΥΠ» προσέθεσε.

Αναφορικά με τη χρησιμοποίηση των Ενόπλων Δυνάμεων για εσωτερική ασφάλεια, τόνισε οτι κάτι τέτοιο απαγορεύεται απο το Σύνταγμα της χώρας, «με την εξαίρεση της κηρύξεως της χώρας σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, οπότε έχουν συγκεκριμένο σκοπό και αποστολή. Πιστεύω ότι δεν θα χρειαστεί κάτι τέτοιο».

«Οι Ένοπλες Δυνάμεις, όμως, μπορούν να βοηθήσουν στο επίπεδο των πληροφοριών και γι' αυτόν τον λόγο προετοιμάζεται σχέδιο νόμου για τη δημιουργία Υπηρεσίας Στρατιωτικών Πληροφοριών» ανακοίνωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Καμμένος είπε ότι «ο κ. Νικολόπουλος δεν εξελέγη με σταυρό προτίμησης, εξελέγη με λίστα που τον διορίσαμε βουλευτή, γι' αυτό οφείλει να παραδώσει την έδρα του».

Ερωτηθείς για τις αντοχές της κυβερνητικής πλειοψηφίας των 153 βουλευτών ή τη χρεία σχηματισμού οικουμενικές κυβέρνησης, ανέφερε ότι «η πλειοψηφία των 153 βουλευτών και θα αντέξει και θα αυξηθεί. Δεν χρειάζεται ούτε κυβέρνηση εθνικής σωτηρίας ούτε οικουμενική. Πιστεύω, όμως, ότι θα υπάρξουν βουλευτές οι οποίοι θα αντιληφθούν πως αυτή η κυβέρνηση επιτελεί εθνικό έργο και θα στηρίξουν αυτή την κυβέρνηση».

Τέλος, αναφορικά με το μήνυμα προς την κυβέρνηση και τους δανειστές από τις αντιδράσεις των βουλευτών της πλειοψηφίας, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας είπε «οι βουλευτές της πλειοψηφίας μαζί με την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τους Ανεξάρτητους Έλληνες δώσαμε μία μεγάλη μάχη προκειμένου να επιτευχθεί μία συμφωνία, η οποία θα επιτρέψει στον ελληνικό λαό να προχωρήσει στην επόμενη ημέρα. Μια ημέρα που θα φέρει την ανάπτυξη και την ελπίδα. Η συμφωνία που επιτεύχθηκε δεν αποτελεί ένα μνημόνιο το οποίο θα ακολουθεί ένα άλλο μνημόνιο, αλλά μία τελική συμφωνία που θα βγάλει τη χώρα μας από αυτή τη δίνη των πέντε ετών».