Σιγή ασυρμάτου από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, εν όψει του ασφαλιστικού νομοσχεδίου που αναμένεται να έρθει στη Βουλή προς ψήφιση στις αρχές Δεκεμβρίου.  Εάν τελικά οι δανειστές δεν υποχωρήσουν στις παράλογες απαιτήσεις τους τότε τα μέτρα θα είναι αιματηρά, ωστόσο κυβερνητικές πηγές εκφράζουν συγκρατημένη αισιοδοξία για την έκβαση της ψηφοφορίας.

Η Κυβέρνηση μπορεί να ελέγχει καλύτερα τις όποιες αντιδράσεις καθώς από την ομάδα των "53" οι περισσότεροι βρίσκονται εκτός Βουλής και αρκετοί έχουν υπουργοποιηθεί κάτι που πρακτικά σημαίνει πως οι αντιστάσεις και οι διαρροές θα είναι ελάχιστες εάν και εφόσον υπάρξουν.

Ο Πρωθυπουργός γνωρίζει ότι τα δύσκολα είναι μπροστά και προχώρησε σε δύο κινήσεις υψηλού συμβολισμού αλλά και ουσίας. Η διαγραφή Σακελλαρίδη και το αυστηρό μήνυμα ότι οι διαφωνούντες θα ακολουθήσουν τον ίδιο δρόμο αλλά και η συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας εντάσσονται ακριβώς σε αυτό το πλαίσιο, δηλαδή της συγκράτησης της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας. Ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Προκόπη Παυλόπουλο την παρέμβαση σου για πολιτική συναίνεση στα μεγάλα θέματα, ωστόσο αυτή παραμένει ζητούμενο στη χώρα μας τα τελευταία 5 χρόνια . 

Πάντως η Κυβέρνηση διαθέτει ένα ακόμα όπλο απέναντι στην ΚΟ της ομάδα καθώς σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσει στους βουλευτές το δίλημμα ή υπερψηφίζουμε το νομοσχέδιο Κατρούγκαλου ή δεν θα έχουμε να πληρώσουμε συντάξεις.