current views are: 3

23 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση07:37

Βαρουφάκης: Έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει

Για την Ευρώπη, την παραλίγο χρεοκοπία της Ελλάδας και γενικότερα τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Δημοσίευση 07:37’
αρθρο-newpost

Για την Ευρώπη, την παραλίγο χρεοκοπία της Ελλάδας και γενικότερα τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης.

Για την Ευρώπη, την παραλίγο χρεοκοπία της Ελλάδας και γενικότερα τη θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών μίλησε ο Γιάνης Βαρουφάκης στον Guardian. 

Στο άρθρο με τίτλο η «Ευρώπη έχει κομματιαστεί από την προσφυγική κρίση» ο Γιάνης Βαρουφάκης τονίζει πως η νομισματική ένωση έχει αποτύχει θεαματικά αφήνοντας μια κατακερματισμένη Ευρώπη που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην εισροή προσφύγων, στρέφοντας τους Έλληνες εναντίον των Γερμανών, τους Ιρλανδούς εναντίον των Ισπανών κ.ο.κ.

Ο Γιάνης Βαρουφάκης όπως λέει δεν μετανιώνει καθόλου για τη θητεία του στο υπουργείο οικονομικών. Η εφημερίδα σημειώνει: 

«Το casual ντύσιμό του και η ειλικρίνειά του τον έκαναν αγαπητό για πολύ κόσμο, όταν υπηρέτησε στη θέση του υπουργού Οικονομικών. Ωστόσο, αναγκάστηκε τελικά να φύγει από την κυβέρνηση Τσίπρα». 

Ο ίδιος υπογραμμίζει: «Ανέλαβα υπουργός Οικονομικών 15 ημέρες προτού η Ελλάδα χρεοκοπήσει. Οι πιστωτές της Ελλάδας συμπεριφέρθηκαν στην χώρα σαν να ήταν πιόνι σε μια σκακιέρα. Η Αθήνα είχε μια ευκαιρία να χρεοκοπήσει και την έχασε»!

«Έπρεπε να είχαμε χρεοκοπήσει. Θα μας είχαν έρθει και πάλι γύρω μας και θα είχαμε καταλήξει σε μια συμβιβαστική συμφωνία, αλλά δεν μου επέτρεψαν να χρησιμοποιήσω αυτό το “όπλο”»,κατέληξε. 


σχετικα αρθρα