Την παραίτησή του από κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ανακοίνωσε ο Άδωνις Γεωργιάδης, αντιδρώντας άμεσα στο κάλεσμα του Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε:

Έστειλα επιστολή στον Πλακιωτάκη ώστε να μην υπάρξει σκιά, να πράξει το ίδιο άμεσα ο Τζιτζικώστας. Ο Τζιτζικώστας εφόσον πιστεύει ότι θα είναι πρώτος πρέπει να παραιτηθεί από την Περιφέρεια. Η μάχη είναι ανισομερής, όταν ο ένας υποψήφιος ελέγχει τη μισή Μακεδονία. Είχα θέσει προ 20 ημερών με επιστολή μου θέμα και Μεϊμαράκη και Τζιτζικώστα. 

«Σήμερα είναι ευκαιρία να ξεκαθαρίσουν όλα για να πάμε σε εκλογές», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης, ενώ σχολιάζοντας τη δήλωση του κ. Μεϊμαράκη είπε πως είναι καλό που παραιτείται και πρόσθεσε:

Η δήλωση Μεϊμαράκη δεν μου άρεσε καθόλου, γιατί σε μια δύσκολη μέρα για τη ΝΔ ο κ. Μεϊμαράκης ένα ιστορικό στέλεχος της παράταξης, γιατί να εμπλέξει τον πρώην πρωθυπουργό στη διαδικασία. Τη βρίσκεται ενωτική τη στάση του Μεϊμαράκη να πλήττει την εικόνα του πρώην πρωθυπουργού; Θα δώσει  περιθώριο για νέο κύκλο συνωμοσιολογίας που μόνο καλό δεν θα κάνει στη ΝΔ.

«Κράτησα την πιο ενωτική και ήρεμη στάση, δέχτηκα πολλά χτυπήματα κάτω από τη ζώνη», δήλωσε και συμπλήρωσε ότι «από την πρώτη ημέρα, ζήτησα να δούμε τη διαδικασία ως γιορτή και να μην κάνουμε χωριστές περιοδείες αλλά δύο μεγάλες κοινές συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη». 

Οι εκλογές να γίνουν όσο πιο σύντομα, τόνισε, λέγοντας πως πρέπει να κατέβουν στη «μάχη» τέσσερις ισότιμοι υποψήφιοι.

Σχολιάζοντας τις δημοσκοπήσεις, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

Επειδή έχω κρατήσει τα χθεσινά αποτελέσματα από τις κάλπες, αν με ξαναβγάλει κάποια εταιρεία με μονοψήφια ποσοστά ενώ είμαι στο 20% μετά τις εκλογές θα την πάω στα δικαστήρια. Κάποιες εταιρείες προσπάθησαν να διαμορφώσουν το κλίμα. Να προσέξουν οι δημοσκόποι, γιατί τώρα έχω αποτέλεσμα. Στέλνω μήνυμα στους δημοσκόπους, μην ανακατευτούν πάλι.