current views are: 1

23 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:35

Πρωτοβουλίες Τσίπρα για εθνική συνεννόηση σε εθνικά, προσφυγικό, ασφαλιστικό και παιδεία –Ο ρόλος του Παυλόπουλου

Κλίμα εθνικής συνεννόησης επιχειρεί να δημιουργήσει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με όλους σχεδόν τους αρχηγούς κομμάτων και τα κέντρα αποφάσεων σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι. 

Δημοσίευση 10:35’
αρθρο-newpost

Κλίμα εθνικής συνεννόησης επιχειρεί να δημιουργήσει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με όλους σχεδόν τους αρχηγούς κομμάτων και τα κέντρα αποφάσεων σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι. 

της Άρτεμις Παραδείσου  

Κλίμα εθνικής συνεννόησης επιχειρεί να δημιουργήσει ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος διατηρεί ανοιχτούς διαύλους με όλους σχεδόν τους αρχηγούς κομμάτων και τα κέντρα αποφάσεων σε Βρυξέλλες, Βερολίνο και Παρίσι. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε στον πρωθυπουργό, στην τελευταία συνάντησή τους, πως οι εκλογές δεν θα βοηθούσαν τη χώρα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, εξέφρασε και κάποιους προβληματισμούς σχετικά με το Σύνταγμα.

Επιπλέον, επισήμανε στον Αλέξη Τσίπρα το τεράστιο θέμα του προσφυγικού και τις πιθανές επιπτώσεις του στα εθνικά μας θέματα, σε Κύπρο, Αιγαίο και Σκοπιανό. Σκεπτικό με το οποίο συμφώνησε και ο πρωθυπουργός, ο οποίος είχε ήδη αποφύγει την αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, επιλέγοντας να μη μιλήσει στη Βουλή στη συζήτηση για τα προαπαιτούμενα.  

Σε αυτό το πλαίσιο, δεν είναι λίγοι εκείνοι που βλέπουν στο άμεσο μέλλον μια σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό Μέγαρο. Ειδικά αν η κυβέρνηση αντιμετωπίσει δυσκολίες στις ψηφοφορίες για το ασφαλιστικό και το προϋπολογισμό στη Βουλή. Γιατί, ο πρωθυπουργός μπορεί να καταγγέλλει όσους μιλούν για αλλαγή κυβέρνησης, αλλά αντιλαμβάνεται πλήρως ότι το πρόβλημα βρίσκεται στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Με αυτό το σκεπτικό δε θα αφήσει να πάει χαμένη η προσωπική του θυσία να μπει στη λογική των μνημονίων. Θα δεχθεί τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε μια οικουμενική κυβέρνηση, με το θέμα του πρωθυπουργού να μένει προς συζήτηση στο τραπέζι. 

Σε αυτή την πορεία έχει ως στήριγμα τον Προκόπη Παυλόπουλο. Που μπορεί να παίξει τον ρόλο του καταλύτη για να μπει και η ΝΔ στο παιχνίδι και ως εκ τούτου να ακολουθήσουν, χωρίς το βέτο για τους ΑΝΕΛ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι. Πιθανότατα η οικουμενική θα κλείσει και με τη συμμετοχή της Ένωσης Κεντρώων.

Σε ότι αφορά στον προβληματισμό ότι σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα είναι αξιωματική αντιπολίτευση η Χρυσή Αυγή υπάρχει και η αντίθετη άποψη πως «όσο τους κρύβουμε τόσο τους φουντώνουμε». Σε κάθε περίπτωση, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έχει τη δυνατότητα να εγγυηθεί τη λύση και ενώπιον των εταίρων μας, καθώς είναι σε επαφή με τους θεσμούς και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού.  

 


σχετικα αρθρα