Για τις εξελίξεις στη ΝΔ μίλησε ο πρώην υπουργός Θεόδωρος Ρουσόπουλος, ο οποίος επισήμανε πως η ΝΔ δεν έχει ανάγκη από κηδεμόνες και ζήτησε να μην χαθεί άλλος χρόνος ώστε η ΝΔ να πάει μπροστά.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας σε ερώτημα για τον ρόλο του Κώστα Καραμανλή, ο κ. Ρουσόπουλος ξεκαθάρισε αρχικά πως δεν μιλάει εξ ονόματός του αλλά εκφράζει την προσωπική του άποψη και είπε:
 
«Αλίμονο από το κόμμα που έχει ανάγκη από κηδεμόνα όποιος κι αν είναι αυτός. Ο Κώστας Καραμανλής είναι εγγυητής της ενότητας, αυτό είναι είναι βέβαιο. Αλλά τι πρέπει να κάνει κάθε τόσο να πηγαίνει στη Συγγρού; Δεν είναι σοβαρά αυτά για ένα κόμμα του 2015». 
 
Σχετικά με την αναβολή των εκλογών ο κ. Ρουσόπουλος μετέφερε έναν διάλογό του με τον επικεφαλής της Singular Logic, κ. Δρυμιώτη ο οποίος του είπε πως κανείς δεν τον κάλεσε από τη ΝΔ έστω συμβουλευτικά ενώ ο κ. Ρουσόπουλος τόνισε πως «θα έπρεπε να είχαμε πάει σε μια καλύτερα οργανωμένη διαδικασία». 
 
Ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε πως πολιτικές ευθύνες έχουν όλοι και πρόσθεσε πως «τώρα προέχει μια διαδικασία 15 ημερών για να υπάρξει εκλογή χωρίς άλλη πολιτική συζήτηση», ενώ πρόσθεσε πως «είναι λάθος μια εκλογική διαδικασία με αόριστο εκλογικό σώμα» και επανέλαβε τη θέση του ότι θα έπρεπε να ψηφίζει όποιος είχε γραφτεί στο κόμμα έως και τρεις μήνες πριν. «Αν από δω και πέρα οι διαδικασίες είναι γρήγορες μπορεί να διορθωθεί η βλάβη που υπέστη η ΝΔ», συμπλήρωσε. 
 
Στο ερώτημα για το ενδεχόμενο διάσπασης είπε:
 
«Ελπίζω να μην υπάρξει διάσπαση. Ο κόσμος της ΝΔ νιώθει ταπεινωμένος. Ο νεοδημοκράτης είναι σήμερα αντικείμενο χλεύης. Αν θέλουμε να τον σεβαστούμε και να αλλάξουμε το κλίμα δεν μπορούμε να κρατήσουμε σε χρόνο τη διαδικασία».  
 
Ο κ. Ρουσόπουλος υπογράμμισε πως «η ηλικία δεν είναι ιδεολογία». «Η ηλικία δε είναι ούτε προσόν ούτε μειονέκτημα», πρόσθεσε. 
 
Σχετικά με την οικονομική κρίση είπε πως το μνημόνιο είναι απόρροια πολιτικών πολλών χρόνων. «Και έχουμε ευθύνες όλοι δεν εξαιρείται κανείς», είπε. 
 
Κατέληξε δε πως το πρώτο εξάμηνο της διακυβέρνησης Παπανδρέου αν η πολιτική ήταν διαφορετική θα μπορούσαμε να έχουμε αποφύγει το μνημόνιο