Στην παραδοχή ότι υπήρχαν δύο περιστατικά τζιχαντιστών, που πέρασαν από τη Λέρο και συμμετείχαν στις επιθέσεις στο Παρίσι, προχώρησε ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη,  Νίκος Τόσκας.

Μιλώντας στον Real fm, τόνισε, ωστόσο, ότι για τα περιστατικά αυτά η Ελλάδα συνεργάστηκε με τις γαλλικές Αρχές και εντοπίστηκαν σε χρόνο - ρεκόρ. «Οι Γάλλοι μας ζήτησαν τα στοιχεία, εμείς τα δώσαμε σε χρόνο – ρεκόρ, γιατί είχε γίνει πολύ καλή ταυτοποίηση στη Λέρο και επιβεβαιώθηκαν αυτά τα στοιχεία. Επομένως, μιλάμε για δύο περιπτώσεις μέσα στις 500.000 ανθρώπων που ήρθαν από την αρχή του χρόνου» τόνισε. 

Ο κ. Τόσκας υπογράμμισε ότι δεν πρέπει να ταυτίσουμε τις μεταναστευτικές ροές με την τρομοκρατία, σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι «μέσα σε αυτές τις μεταναστευτικές ροές υπάρχουν ελάχιστες περιπτώσεις ανθρώπων με ακραίες ιδέες,  που πρόσκεινται στην τρομοκρατία και δεν μας φταίνε σε τίποτα οι μεγάλες μάζες των μεταναστών». 

Παράλληλα, διαβεβαίωσε ότι η χώρα μας έχει λάβει αυξημένα μέτρα ασφαλείας «και στους χώρους ταυτοποίησης στα νησιά, όπου γίνονταν οι έλεγχοι», σημειώνοντας ότι «πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης». Ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη συμπλήρωσε:

Υπάρχει μεγαλύτερη επιτήρηση σε χώρους μαζικούς που κυκλοφορεί ο κόσμος μέσα στις μεγάλες πόλεις μας, σε πρεσβείες ορισμένων χωρών, σε χώρους ενδιαφέροντος ορισμένων χωρών, εταιρίες κλπ., για να έχουμε ένα καλύτερο περιβάλλον ασφάλειας και υπάρχει συνεργασία με τις άλλες χώρες.