current views are: 4

23 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση16:22

Ολοκληρώθηκε η ΚΕΦΕ – Οι πιθανές ημερομηνίες για τις εκλογές στη ΝΔ

Νέα εταιρεία και νέα ημερομηνία αναζητούν στη Νέα Δημοκρατία μέσα στα επόμενα 24ωρα, μετά το χθεσινό φιάσκο, όπως αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδρίασε για πέντε ώρες από τη 1 σήμερα το μεσημέρι. 

Δημοσίευση 16:22’
αρθρο-newpost

Νέα εταιρεία και νέα ημερομηνία αναζητούν στη Νέα Δημοκρατία μέσα στα επόμενα 24ωρα, μετά το χθεσινό φιάσκο, όπως αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδρίασε για πέντε ώρες από τη 1 σήμερα το μεσημέρι. 

Ρεπορτάζ: Πάνος Ρασσιάς

Νέα εταιρεία και νέα ημερομηνία αναζητούν στη Νέα Δημοκρατία μέσα στα επόμενα 24ωρα, μετά το χθεσινό φιάσκο, όπως αποφάσισε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή του κόμματος, η οποία συνεδρίασε για πέντε ώρες από τη 1 σήμερα το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με πληροφορίες έγινε συζήτηση για όλα τα ζητήματα, το κάθε μέλος είπε την άποψή του, και στη συνέχεια μπήκαν στη διαδικασία για το τι μέλλει γεναίσθαι από δω και πέρα, βήμα – βήμα. Έγινε συζήτηση και για τις αδυναμίες που διαπιστώθηκαν και για αυτό αποφασίστηκε η αναδιοργάνωση συγκεκριμένων υπηρεσιών όπως π.χ. της μηχανογράφησης και η δημιουργία επιτροπών με ευθύνη σε συγκεκριμένους τομείς έργου. 

Επίσης, η διαδικασία ξεκινά από το μηδέν καθώς θα γίνει διεύρυνση της λίστας των εταιρειών, ώστε να εξευρεθεί η κατάλληλη που θα μπορεί να ανταπεξέλθει στο στήσιμο της διαδικασίας, ενώ δεν αποκλείεται ακόμη και σήμερα να συνεδριάσουν οι τεχνικοί σύμβουλοι του κόμματος και των τεσσάρων εκπροσώπων για το θέμα αυτό. 

Οι πιθανές ημερομηνίες είναι 5, 13 και 20 Δεκεμβρίου με την τελευταία να είναι απώτατη για τη διεξαγωγή και του δεύτερου γύρου. 

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα, στις 3 το μεσημέρι, η συνεδρίαση είχε διακοπεί καθώς ζητήθηκε στους εκπροσώπους των υποψηφίων να επικοινωνήσουν μαζί τους για να ζητήσουν δήλωση στήριξης της ΚΕΦΕ και έλαβαν θετική απάντηση. 

Η ανακοίνωση της ΚΕΦΕ:

Τα μέλη της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας (ΚΕΦΕ) εκφράζουν την οφειλόμενη συγγνώμη τους στα στελέχη, τα μέλη και τους φίλους του κόμματος για τα προβλήματα που ανέκυψαν και οδήγησαν στην αναβολή των εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Καθοριστικό εμπόδιο στη διεξαγωγή των χθεσινών εκλογών ήταν τα τεχνικά προβλήματα, που οφείλονταν στην εταιρία, η οποία, παρά τις διαβεβαιώσεις προς την ΚΕΦΕ, ακόμη και μέχρι το Σάββατο το απόγευμα, δεν ανταποκρίθηκε στις συμβατικές της υποχρεώσεις.

Κατά τη σημερινή τους συνεδρίαση, τα μέλη της ΚΕΦΕ επεσήμαναν αδυναμίες και, για αυτό το λόγο, αποφάσισαν την αναδιάρθρωση υπηρεσιών του κόμματος, αλλά και τη σύσταση επιτροπών παρακολούθησης της εξέλιξης του έργου, που με βάση τα χρονοδιαγράμματα θα αναφέρονται συνεχώς στην ΚΕΦΕ.

Εκφράστηκε ομόφωνα η βούλησή τους να εργαστούν με όλες τους δυνάμεις, προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες και μέσα στα επόμενα 24ωρα να οριστεί η νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών.

Οι υποψήφιοι πρόεδροι της Νέας Δημοκρατίας δια των εκπροσώπων τους στην ΚΕΦΕ, δήλωσαν ότι αποδέχονται το συγκεκριμένο θεσμικό όργανο για τη διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη του νέου Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Όλα τα μέλη της ΚΕΦΕ τονίζουν ότι αυτό που προέχει για όλους είναι η διασφάλιση της ενότητας της Παράταξης.


σχετικα αρθρα