Επίθεση κατά πάντων εξαπέλυσαν συνεργάτες του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, απαντώντας στις επικρίσεις που δέχθηκε τόσο από τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, όσο και από τους υπόλοιπους υποψήφιους προέδρους της ΝΔ. 

Απαντώντας στη διαρροή συνεργατών του Αντώνη Σαμαρά σχετικά με την εταιρεία που ανέλαβε της χθεσινή αποτυχημένη εκλογή, κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη τόνιζαν πως επιβεβαιώθηκαν τα όσα υποστηρίζει. «Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του (σ.σ. του Αντώνη Σαμαρά), είχαν συνεργαστεί και γνώριζαν την εταιρεία  που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας» συμπληρώνουν οι κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη και διερωτώνται:

Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

Σχετικά με την επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη τόνισαν ότι «του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι  απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει  ανάλογες επισημάνσεις».

Παράλληλα, οι ίδιοι κύκλοι κάλεσαν εκ νέου τον Απόστολο Τζιτζικώστα να παραιτηθεί. «Για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους (...).  Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;» ανέφεραν. Παράλληλα επεσήμαναν ότι « ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη,  χαρακτηρίζοντάς τον “κρυπτόμενο”, ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει».

«Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε» συμπλήρωναν. 

Τέλος, όσον αφορά τις δηλώσεις του Μάκη Βορίδη, οι κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη ανέφεραν πως «οι απόψεις του ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του».