Έντονο είναι το παρασκήνιο τις τελευταίες ώρες στη Νέα Δημοκρατία, με τους τέσσερις υποψήφιους για την προεδρία, να σχεδιάζουν με πολύ προσεκτικές κινήσεις τη στρατηγική που θα ακολουθήσουν στις εκλογές, προκειμένου να μην επαναληφθεί το φιάσκο της Κυριακής.

Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, διαμορφώνουν τη στρατηγική τους προκειμένου να μην «βουλιάξει το καράβι» και να οδηγηθούν με ομαλότητα στην εκλογή του νέου προέδρου στη Νέα Δημοκρατία

Το newpost επικοινώνησε με τους τέσσερις υποψήφιους και τα επιτελεία τους για τις επόμενες κινήσεις και τη θέση τους στις εξελίξεις. Οι αιχμές και τα καρφιά  συνεχίζονται, ωστόσο δίνουν το μήνυμα ότι επιδιώκουν να προχωρήσει η διαδικασία, μετά το φιάσκο της Κυριακής.

Μεϊμαράκης: Παρέδωσα την καρέκλα στον Πλακιωτάκη

Από καλά πληροφορημένες πηγές του newpost, έγινε γνωστό ότι ο προσωρινός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης, έχει ήδη παραδώσει… την «καρέκλα» του μεταβατικού προέδρου στον γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Γιάννη Πλακιωτάκη.  Οι ίδιες πηγές σημείωναν ότι η ανάληψη των προσωρινών καθηκόντων από τον κ. Πλακιατάκη, αναμένεται να ανακοινωθεί και επισήμως αύριο μέσω ανακοίνωσης του κόμματος.

Αναφορικά με την  εταιρία-φάντασμα, η οποία προκάλεσε την εμπλοκή στις εκλογές και τον  «εμφύλιο» στο εσωτερικό του κόμματος, κύκλοι του κ. Μεϊμαράκη τόνιζαν ότι για τα προβλήματα της εταιρίας γνώριζαν όλοι, γι' αυτό και αναφέρθηκε στις δηλώσεις του στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά,  επισημαίνοντας ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν άφησε υπονοούμενο για παράνομες ή μαΐμού αναθέσεις στην εν λόγω εταιρία. 

Για την επιστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη, οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι τού είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι  απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων. Σημειώνουν, μάλιστα, ότι στο διάστημα από τις 11 Νοεμβρίου (οπότε και έστειλε την επιστολή στον κ,Μεϊμαράκη) μέχρι τις 22, δεν έκανε τίποτα για αυτά που κατήγγειλε στην επιστολή του. 

Τζιτζικώστας: Αναπάντητη κλήση στον Μεϊμαράκη…

Να γίνουν οι εκλογές το συντομότερο δυνατό επισημαίνουν κύκλοι του Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος ανέλαβε πρωτοβουλία για εκτόνωση της κρίσης, με τηλεφωνήματα στους κ.κ. Γεωργιάδη, Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη.

Με τον τελευταίο, ωστόσο, δεν κατέστη δυνατή η επικοινωνία -υποστηρίζουν κύκλοι του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας- ενώ δεν έχει πάρει απάντηση ούτε στο μήνυμα που άφησε στο γραφείο του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ. Ο κ. Τζιτζικώστας αύριο θα ζητήσει να μιλήσει στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, όπου -σύμφωνα με πληροφορίες- θα εμφανιστεί ενωτικός και θα επισημάνει την ανάγκη να αντιμετωπιστεί ο Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ.

Μητσοτάκης: Πρώτα θα βρούμε εταιρία, μετά θα πάμε σε εκλογές

Επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη εξαπολύει ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «Δεν έχω καταλάβει εάν παραμένει πρόεδρος ή όχι. Εγώ παραιτήθηκα άνευ όρων, αυτός τι έκανε» λέει χαρακτηριστικά σε συνεργάτες του.

Κύκλοι του υποψηφίου επισημαίνουν ότι πρώτα θα πρέπει να καταλήξουν στην εταιρία που θα ανλάβει την εκλογική διαδικασία και μετά να ορίσουν ημερομηνία εκλογών, για να μην φτάσουν και πάλι στην παρωδία της Κυριακής. Μάλιστα, θα προτείνει την αυτοχρηματοδότηση της νέας εταιρίας από τα έσοδα του κόμματος που θα προκύψουν από τα 3 ευρώ που θα καταβάλει ο κάθε ψηφοφόρος. 

Άδωνις: Ο Μεϊμαράκης πυροδότησε την  ενότητα

Πυρά κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη εξαπολύει και ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος με δήλωσή του στο newpost τονίζει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ πυροδότησε την ενότητα του κόμματος με την επίθεση προς τον Αντώνη Σαμαρά, μετατρέποντας ένα τεχνικό λάθος σε πολιτικό ζήτημα.

Παράλληλα, ζητεί να προχωρήσουν οι διαδικασίες και να οριστεί το συντομότερο νέα ημερομηνία εκλογών.