Στην αντεπίθεση κατά του Βαγγέλη Μεϊμαράκη πέρασε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Απόστολος Τζιτζικώστας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA. 

«Η σημερινή τοποθέτηση του ήταν βαθύτατα διχαστική», είπε σχολιάζοντας τα όσα ανέφεραν συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη και εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ντιμπέιτ. «Επιτέλους δέχθηκε την πρότασή μου για διάλογο. Ας έρθει και τώρα στο στούντιο. Μιλάει για χυδαίες επιθέσεις. Έχω δεχθεί τον περισσότερο πόλεμο λάσπης από τον οποιονδήποτε υποψήφιο τις τελευταίες 55 ημέρες» είπε και συνέχισε:

Πήρα τους συνυποψήφιούς μου για να τους πω ότι δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα μεταξύ μας, ο κ. Μεϊμαράκής δεν σήκωσε καν το τηλέφωνο. 

Ο κ. Τζιτζικώστας επεσήμανε πως θα είναι παρών στην αυριανή συνερδίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ. 

Αναφορικά με τη χθεσινή αναβολή των εκλογών, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ τόνισε πως «κάποιοι δείχνουν να μην έχουν καταλάβει τι προκάλεσαν στη βάση, τα στελέχη και τη δομή της Νέας Δημοκρατίας. (...) Αισθάνονται ταπεινωμένοι και νιώθουν πως ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ο μόνος που κέρδισε από αυτή την ιστορία» και συνέχισε: 

Βάζουν στο τραπέζι προσχηματικές ιστορίες, το θέμα των παραιτήσεων. Χθες ζητήσαμε την παραίτηση του μεταβατικού αρχηγού γιατί προηγήθηκε ένα φιάσκο. Ο κ. Μεϊμαράκης ανέλαβε την παράταξη με διορισμό και ρόλο να οδηγήσει τη ΝΔ σε εκλογή αρχηγού. Αυτή ήταν η αποστολή του κ. Μεϊμαράκη. 

Επανέλαβε ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από τη θέση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας. «Οι Περιφέρεια δεν ενεπλάκη στις εκλογές. Η θέση μου είναι εκλεγμένη και όχι διορισμένη. Εκτός και εάν πούμε όλοι να παραιτηθούν από τις εκλεγμένες τους θέσεις. Δεν του ζητήθηκε του κ. Μεϊμαράκη η παραίτηση εδώ και 55 μέρες, του επιτρέψαμε να έχει και τον ρόλο του μεταβατικού προέδρου. Ωστόσο πρέπει κάποιος να αναλάβει την ευθύνη για το φιάσκο» επεσήμανε και πρόσθεσε:

Ζητήσαμε πράγματι τις παραιτήσεις της ΚΕΦΕ, αλλά δεν υπάρχει άλλο όργανο για να κάνει τις εκλογές τώρα. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρέπει να προηγηθεί συνέδριο και η διαδικασία να κρατήσει πολλούς μήνες, και θα αφήσει το σημάδι της στην παράταξη. Οι εκλογές θα πρέπει να γίνουν το πολύ σε δύο εβδομάδες από τώρα. Αυτό που προέχει είναι να επουλωθούν οι πληγές. Ο μόνος μου αντίπαλος είναι ο κ. Τσίπρας και δεν πρόκειται να ρίξω νερό στο μύλο όσων νομίζουν ότι προκαλώντας θέματα μεταξύ μας κάνουν κάτι καλό.