Στην παραδοχή ότι το υπουργείο Οικονομικών και η ίδια η κυβέρνηση δεν έχου κάνει όλα όσα θα έπρεπε και στον απαιτούμενο χρόνο για την είσπραξη χρημάτων για λογαριασμό του δημοσίου από τη λίστα Λαγκάρντ και όλες τις υπόλοιπες, προχώρησε από το βήμα της Βουλής ο Τρύφωνας Αλεξιάδης.

Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του ανεξάρτητου πλέον βουλευτή Στάθη Παναγούλη, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, είπε πως δεν είναι περήφανος για όσα έχει κάνει το υπουργείο του για την λίστα Λαγκάρντ, υπόθεση την οποία χαρακτήρισε ως ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της μεταπολίτευσης, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να αποδοθούν πολιτικές αλλά και ποινικές ευθύνες. Σε αυτό το σημείο, χαρακτήρισε «πολιτικό στοίχημα» για τη κυβέρνηση τον εντοπισμό εκείνων που επιχειρήσαν να οδηγήσουν την υπόθεση στο αρχείο, υπογραμμίζοντας πως «θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα και θα πληρώσουν το μάρμαρο. Δεν υπάρχει περίπτωση να γλιτώσει κανείς».

Ακόμα, υποσχέθηκε πως οι υποθέσεις πλέον θα ελέγχονται με μεγαλύτερη ταχύτητα λέγοντας πως «η κυβέρνηση πλέον σέβεται μόνο το άβατο του Αγίου Όρους».

Από την πλευρά του ο απαασφαλισμένος κ. Παναγούλης, έδωσε ένα δείγμα των αντιπολιτευτικών του διαθέσεων, λέγοντας πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρά τις υποσχέσεις που έδωσε, δεν έχει κάνει τίποτα στην πράξη για την εξιχνίαση αυτών των φορολογικών υποθέσεων.

«Αυτή είναι η οικονομική και κοινωνική πολιτική της κυβέρνησης; Να συλλαμβάνεται 92χρονος καστανάς επειδή δεν έκοψε απόδειξη;», αναρωτήθηκε ο βουλευτής και έκανε λόγο για απαράδκετη υποστελέχωση του υπουργείου των Οικονομικών. Τέλος διερωτήθηκε γιατί «εξαφανίστηκε ο κ. Νικολούδης που είχε πει ότι μπορεί το κράτος να βγάλει 2,5 δις από τις υποθέσεις αυτές;».