Για αυτό το φιάσκο ποιος θα αναλάβει την ευθύνη; Η ΚΕΦΕ; Οι εκπρόσωποι των υποψηφίων; Ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος; Ή η επιτροπή προμηθειών;

Η αδυναμία διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών της ΝΔ ανέσυρε πάθη και εντάσεις μεταξύ των υποψηφίων αλλά  δεν έδωσε απαντήσεις για τις ευθύνες. Τι όμως συνέβη με την εταιρεία φάντασμα; Της οποίας οι διευθύνσεις δεν ανταποκρίνονται και τα τηλέφωνα δεν απαντώνται;   

Όταν ανακοινώθηκε στα μέλη της ΚΕΦΕ η εν λόγω εταιρεία κανένας δεν ήξερε περί τίνος πρόκειται, τότε ζητήθηκε να έρθει στην επιτροπή η σύμβαση που υπεγράφη μεταξύ της ΝΔ και της εταιρείας, αυτό όμως δεν συνέβη με παρέμβαση του Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος διαμήνυσε στα μέλη της Επιτροπής ότι δεν είναι στις αρμοδιότητες τους η σύμβαση και αφορά μόνο στην επιτροπή προμηθειών.

Η ΚΕΦΕ ζήτησε επίμονα να γίνει πρόβα πολύ νωρίτερα από την εκλογική διαδικασία και μάλιστα ζητήθηκε αρκετές φορές καθώς η εταιρεία ήταν άγνωστη σε όλα τα μέλη της. Αντ αυτού η εταιρεία μόλις την προηγούμενη Τετάρτη προχώρησε σε μια μικρή παρουσίαση και μάλιστα μέσω tablet, γεγονός που προκάλεσε αντιδράσεις και αίσθηση στα μέλη της ΚΕΦΕ , που επαναδιατύπωσαν την πρόταση τους για γενική πρόβα της διαδικασίας.

Η εταιρεία αρνήθηκε να προχωρήσει σε πρόβα και καθησύχαζε τα μέλη της ΚΕΦΕ, ότι όλα θα λειτουργήσουν άψογα. Κάτι τέτοιο όμως δεν έπεισε και η ΚΕΦΕ ζήτησε την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας. Εν τω μεταξύ η εταιρεία το Σάββατο το βράδυ στις 10 στέλνει εγγράφως στα μέλη της ΚΕΦΕ τη δέσμευση της για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αλλά και την ανάληψη όλως των δεσμεύσεων και της ρήτρας που περιελάμβανε το συμβόλαιο της. 

Πάντως σε όσα ακούστηκαν περί της διαδικασίας και αν θα μπορούσε να διεξαχθεί με διαφορετικό τρόπο, μέλη της ΚΕΦΕ σημείωναν στο newpost, πως ο μόνος τρόπος για να είναι αδιάβλητη η διαδικασία και να μην αλλοιωθεί το εκλογικό αποτέλεσμα είναι μέσω ηλεκτρονικής υποστήριξης.

Ως προς τη διεξαγωγή των εκλογών το κόμμα και τα όργανα είναι σε πλήρη ετοιμότητα και μένει μόνο η επιλογή της εταιρείας που θα αναλάβει την τεχνική υποστήριξη του εγχειρήματος.