Ο κ. Παπαμιμίκος έπρεπε να παραιτηθεί για λόγους ευθιξίας, τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην εκπομπή στον «Ενικό» στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

«Σήμερα άκουγα τον κ. Τζιτζικώστα στον ΑΝΤ1 που αποκήρυσσε τον κ. Παπαμιμίκο όπως το έκανε και στην εκπομπή σας. Ο κ. Τζιτζικώστας δεν μπορεί να αποκηρύσσει με τον τρόπο που το κάνει αυτούς που τον έχουν βοηθήσει. Δεν μπορεί στην εκπομπή σας να λέει ότι δεν ήξερε ότι έγινε περιφερειάρχης λόγω Αντώνη Σαμαρά» τόνισε.

«Μέσα στην ΚΕΦΕ υπάρχει ο κ. Παπαμιμίκος που στηρίζει τον Τζιτζικώστα», είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

Είναι ανήθικο το άδειασμα του κ. Τζιτζικώστα στον κ. Παπαμιμίκο. Ο κ. Τζιτζικώστας πρέπει να σταματήσει να λέει ότι δεν τον ξέρει. Ο Παπαμιμίκος είναι αυτός που μάζευε τις υπογραφές του κ. Τζιτζικώστα.

«Φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει. Θα πω αυτό που είχα πει και για τον Βορίδη. Φαίνεται ταιριάζει εκεί με τον Βορίδη ο Αποστόλης και κάνουν τα ίδια» τόνισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας: «Δεν έχω καθόλου αγάπη για το ότι μου έστησαν πισώπλατη μαχαιριά».

«Παραιτήθηκα γιατί ο κ. Μεϊμαράκης ότι είπε θα παραιτηθούμε όλοι», επεσήμανε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

Χειρότερη της χθεσινής ημέρας ήταν η σημερινή. Ο κ. Μεϊμαράκης έκανε τραγικό λάθος και πιστεύω ότι όταν το συνειδητοποιήσει θα πάρει τον κ. Σαμαρά και θα του ζητήσει συγγνώμη. Ο κ. Σαμαράς – και έχω προσωπική σχέση με τον κ. Σαμαρά μου είπε όταν μιλήσαμε ότι είναι ώρα για συναίνεση και ηρεμία.  Ο κ. Σαμαράς δεν μου είπε τίποτα για τον κ. Μεϊμαράκη.

«Δεν επιτρέπεται ο κ. Μεϊμαράκης να υιοθετεί άκριτα τη συνομοσιολογία που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο» είπε ο κ. Γεωργιάδης αναφερόμενος στην εταιρεία που ανέλαβε τη διενέργεια των εκλογών και πρόσθεσε:

Ο κ. Σαμαράς μου διαβεβαίωσε ότι δεν έχει σχέση με την εταιρεία. Εξάλλου την διαλέξαμε όλοι μαζί.

Παράλληλα τόνισε πως εδώ  και 20 ημέρες είχε πει πως πρέπει να παραιτηθούν όλοι. Σημείωσε σε αυτό το πλαίσιο ότι ζητεί την παραίτηση του κ. Τζιτζικώστα γιατί υπάρχει το ενδεχόμενο να μπλέξουν οι ρόλοι στην περιφέρεια και ως υποψήφιος.

Εμφανίστηκε επίσης ανοιχτός στο ενδεχόμενο διεξαγωγής τηλεμαχίας μεταξύ των υποψηφίων έπειτα από την πρόσκληση του κ. Μεϊμαράκη αλλά και τη θετική αποδοχή της από τον Απόστολο Τζιτζικώστα.

Σε αυτό το πλαίσιο, επεσήμανε ότι «εκμεταλλευτούμε το φιάσκο για να τις συνδιασκέψεις, να τοποθετηθούν όλοι οι υποψήφιοι. Να μας πουν τι θα κάνουν σε περίπτωση που ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ να κάνουμε συγκυβέρνηση. Είναι μείζον πολιτικό θέμα το να συζητήσουμε για το πώς θα ανασυγκροτήσουμε το κόμμα». 

«Ο μόνος που δημοσίευσε τα ποσοστά του κ. Τζιτζικώστα ήταν το newsbomb του κ. Γιαννακόπουλου. Να θυμίσω ποιος ήταν αυτός που είχε επαφές με τον κ. Γιαννακόπουλο και τι έγινε έκτοτε» είπε στη συνέχεια.