Έκκληση στους τέσσερις υποψήφιους για την αρχηγία της Νέας Δημοκρατίας να κατεβάσουν τους τόνους και να αφήσουν τις προσωπικές επιθέσεις απηύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, η βουλευτής της ΝΔ συνέστησε ψυχραιμία, τονίζοντας ότι το θέμα τώρα να κρατηθεί το κόμμα ενωμένο, ενώ ερωτηθείσα σχετικά, παραδέχθηκε ότι υπάρχει κίνδυνος διάσπασης

«Υπάρχει κίνδυνος διάσπασης και η κατάσταση της χώρας δεν μας επιτρέπει παιχνιδάκια. Είναι εθνικά επιβεβλημένο να υπάρχει δυνατή κεντροδεξιά και ενωμένη αντιπολίτευση», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Η ΝΔ δεν είναι ούτε ο κ. Παπαμιμίκος, ούτε οι τέσσερις υποψήφιοι. Η ΝΔ είναι η βάση της, οι φίλοι της τα στελέχη της» είπε η βουλευτής, προσθέτοντας ότι το κόμμα οφείλει να ζητήσει ένα μεγάλο συγγνώμη από τους ανθρώπους που στήθηκαν στα εκλογικά κέντρα την Κυριακή.

Ανέφερε ακόμη πως δεν υπάρχει καταστατική διαδικασία που να μπορεί να διώξει τον κ. Παπαμιμίκο, σημειώνοντας ότι το κόμμα πρέπει να αποκτήσει επιτέλους «ένα νέα δημοκρατικό καταστατικό» και πρόσθεσε «δεν μπορεί το καταστατικό μας να προβλέπει ισόβιο προεδρο. Απο τον Ιανουάριο ζητούσα κ με άλλους βουλευτές της ΝΔ να γίνει συνέδριο». 

Σε άλλο σημείο, η κυρία Μπακογιάννη σημείωσε ότι δεν έθεσε σε κίνδυνο την ενότητα της ΝΔ το 2009, παρά το ότι είχε πέσει το σύστημα στις εσωκομματικές εκλογές που ήμουν υποψήφια.