current views are: 1

24 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση11:28

Κυβέρνηση και αντιπολίτευση καταδικάζουν την έκρηξη στον ΣΕΒ

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. 

Δημοσίευση 11:28’
αρθρο-newpost

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. 

Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος καταδίκασε την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα. 

Από το πρωί, με διαδοχικές ανακοινώσεις τους η κυβέρνηση και τα κόμματα της αντιπολίτευσης καταφέρονται σφόδρα ενάντια σε τέτοιου είδους ενέργειες και καλούν τις αρχές για άμεση εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Ολγα Γεροβασίλη τονίζει: 

Η απόλυτη καταδίκη τέτοιων ενεργειών, ιδιαίτερα αυτή την περίοδο, χωρίς επικίνδυνες ερμηνείες, αποτελεί την ενδεδειγμένη πολιτική στάση.

Την βομβιστική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ καταδίκασε ο ΣΥΡΙΖΑ, συμπληρώνοντας ότι «ενέργειες τέτοιου είδους βρίσκουν όλη την κοινωνία απέναντι».

Την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ, καταδίκασε και η Νέα Δημοκρατία τονίζοντας ότι «το κόμμα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. Τέτοιες ενέργειες πλήττουν την εικόνα της χώρας και τα πραγματικά συμφέροντα των Ελλήνων. Καλούμε την κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειες για τον εντοπισμό και την δίωξη των δραστών».

«Η απειλή της τρομοκρατίας δεν πρέπει να επηρεάσει τους πυλώνες μιας ελεύθερης κοινωνίας. Καταδικάζουμε όσους χρησιμοποιούν βία για να πετύχουν τους στόχους τους» διαμηνύει η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη για την πρωινή επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ στο Σύνταγμα.

Προσθέτει δε ότι «η απειλή της τρομοκρατίας δεν πρέπει να επηρεάσει τους πυλώνες μιας ελεύθερης και δημοκρατικής κοινωνίας η οποία επιβάλλεται να μείνει ενωμένη απέναντι στους τρομοκράτες και όλους εκείνους που προσπαθούν να αποσταθεροποιήσουν τη χώρα μας».

Από την πλευρά του, το ΚΚΕ υπογραμμίζει ότι «πρόκειται για προβοκατόρικη ενέργεια που ρίχνει νερό στο μύλο των συκοφαντών του λαϊκού κινήματος».

Την ανάγκη να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια υπογράμμισε η ΔΗΜΑΡ, με αφορμή την έκρηξη στον ΣΕΒ.

Η ανακοίνωση του κόμματος υπογραμμίζει:

H Δημοκρατική Αριστερά καταδικάζει απερίφραστα την βομβιστική, τρομοκρατική επίθεση στα γραφεία του ΣΕΒ. Είναι αναγκαιότητα να διασφαλιστεί η δημόσια ασφάλεια στις εξαιρετικά κρίσιμες μέρες που ζούμε. θα πρέπει σύντομα να εξιχνιαστεί η υπόθεση ώστε να μην προστεθούν νέες σκιές στην εικόνα της χώρας.

Την ίδια στιγμή, το Ποτάμι εκφράζει σε δική του ανακοίνωση την ανάγκη άμεσης σύλληψης των δραστών της επίθεσης στον ΣΕΒ προσθέτοντας ότι «ευθύνη των πολιτικών δυνάμεων σε αυτή την πολύ δύσκολη εσωτερική και διεθνή συγκυρία, είναι να συμβάλλουν ώστε να υπάρξει κλίμα ομαλότητας, να εξαλειφθούν φαινόμενα βίας και να απομονωθούν στην κοινωνία εκείνοι που καλούν σε βίαιες συμπεριφορές».

Καταδικαστέα έκρινε την επίθεση και ο δήμαρχος της Αθήνας Γιώργος Καμίνης, τονίζοντας ότι ” η Αθήνα και οι πολίτες της δεν τρομοκρατούνται”. 

Όπως δήλωσε ο κ. Καμίνης:

Η Δημοκρατία και η Ελευθερία δεν θα κάνουν το χατίρι σε εκείνους τους λίγους που επενδύουν στο φόβο. Η Αθήνα ήταν, είναι και θα παραμείνει μία ασφαλής και ζωντανή πόλη. 


σχετικα αρθρα