Συνάντηση με τον Πρόεδρο Γεώργιο Μιχελή και την Διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), με θέμα την διαδικασία ανακεφαλαιοποίησης είχε σήμερα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά, μετά το πέρας της οποίας εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό λέγοντας ότι ''ξένοι επενδυτές που εκείνος παλαιότερα αποκαλούσε ''κερδοσκόπους'', πήραν αντί... πινακίου φακής τις ελληνικές τράπεζες. 

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά: 

Από τις ιδεοληψίες για εθνικοποίηση των τραπεζών, ο ΣΥΡΙΖΑ και ο κ. Τσίπρας πέρασαν στη λογική του ξεπουλήματος των τραπεζών. 

Οι ξένοι επενδυτές αυτοί που ο κ. Τσίπρας αποκαλούσε «κερδοσκόπους», πήραν αντί «πινακίου φακής» τις Ελληνικές Τράπεζες.

Η Κυβέρνηση, παραδόθηκε γι  άλλη μια φορά στην τρόικα που έχει πολύ μεγάλη ευθύνη για τους όρους και τη  διαδικασία,  τα οποία υιοθέτησε η κυβέρνηση προκείμενου στο και πέντε να σώσει τις καταθέσεις των πολιτών.

Διαδικασία  που  οδήγησε σε  τρομακτικές  απώλειες για το Δημόσιο, τους Έλληνες φορολογούμενους, μικρούς και μεσαίους μετόχους και τα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Προκύπτουν  σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και ευθύνες που πρέπει να διερευνηθούν και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα αναλάβει πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση αυτή.