«Οποιαδήποτε συνεργασία προϋποθέτει την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία αυτού που τη ζητάει. Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ποτάμι, αναφορικά με το κάλεσμα συνεννόησης του Αλέξη Τσίπρα.

Το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, σχολιάζοντας τις πληροφορίες για ζυμώσεις και διεργασίες στην κατεύθυνση της συνεργασίας, τονίζει ότι θα συνεχίσει με προτάσεις και επεξεργασμένες λύσεις να βοηθά τη χώρα δημοσίως και όχι παρασκηνιακά. Η ανακοίνωση επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του newpost, σύμφωνα με το οποίο, τόσο ο κ. Θεοδωράκης όσο και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, θέτουν τους δικούς τους όρους για ενδεχόμενη συνεργασία με την κυβέρνηση

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με σημερινά δημοσιεύματα που θέλουν το Ποτάμι (μαζί με το ΠΑΣΟΚ) να απαντούν θετικά σε κάποιες από τις προτάσεις του κ. Τσίπρα για συνεργασία, διευκρινίζουμε-οριστικά ελπίζουμε- τα εξής:

Το Ποτάμι ούτε διαπραγματεύεται στα κρυφά ούτε έχει εξουσιοδοτήσει κανέναν να μιλάει εξ ονόματός του.

Αυτοί που θέλουν να ανταποκριθούν στις προσκλήσεις του κ. Τσίπρα δε χρειάζεται να ζητούν άλλοθι από το Ποτάμι.

Τα υπεύθυνα όργανα του Ποταμιού και οι εκπρόσωποί του έχουν από την πρώτη στιγμή απαντήσει ότι η οποιαδήποτε συνεργασία προϋποθέτει την ειλικρίνεια και την αξιοπιστία αυτού που τη ζητάει. Στην περίπτωση του κ. Τσίπρα αυτές οι προϋποθέσεις δεν υπάρχουν.

Το Ποτάμι θα συνεχίσει με προτάσεις και επεξεργασμένες λύσεις να βοηθά τη χώρα. Αυτά δημοσίως με διάλογο και όχι με παρασκηνιακές συμφωνίες.