Ομαδικά πυρά εξαπολύουν κατά της κυβέρνησης κόμματα της αντιπολίτευσης στον απόηχο των δηλώσεων της κυβερνητικής εκπροσώπου Όλγας Γεροβασίλη, για επιτυχή ολοκλήρωση του πρώτου κύκλου της διαπραγμάτευσης αλλά και της ανακεφαλαιοποίησης του τραπεζικού συστήματος.

Σε ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία καταλογίζει στην κυβέρνηση «πολιτικό θράσος» και την καλεί «αντί για πανηγυρισμούς», να «σκεφτεί την απολογία της».

Συγκεκριμένα η Συγγρού αναφέρει τα εξής: 

«Χρειάζεται πολιτικό θράσος για να πανηγυρίζει η κυβέρνηση όσον αφορά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών. Εξαιτίας των χειρισμών της, οι Έλληνες μικρομέτοχοι και το Ελληνικό Δημόσιο, άρα οι φορολογούμενοι, έχασαν -μέσα σε λίγους μήνες- δεκάδες δις ευρώ.
Δεν είναι όμως μόνο αυτό.
Τώρα, μετά το νόμο που ψήφισαν, κινδυνεύουν -για πρώτη φορά- χιλιάδες δανειολήπτες να χάσουν τα σπίτια τους.
Αντί για πανηγυρισμούς, η κυβέρνηση ας σκεφτεί την απολογία της».

Για «πρόκληση» και «κοροϊδία προς το λαό» κατηγορεί την κυβέρνηση το ΚΚΕ με αφορμή τις δηλώσεις της Όλγας Γεροβασίλη.

«Οι δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου ξεπερνούν κάθε όριο πρόκλησης και κοροϊδίας προς το λαό, καθώς οι πλειστηριασμοί λαϊκών κατοικιών, η φοροληστεία, η νέα σφαγή στο ασφαλιστικό, ακόμη και στα επιδόματα του ΕΚΑΣ, τα νέα χαράτσια και οι περικοπές του προϋπολογισμού για το 2016, ύψους 5,7 δις, βαφτίζονται «επιτυχία» και «προστασία των αδυνάμων»», τονίζει σε ανακοίνωσή του το κόμμα του Περισσού.

Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, η πρόεδρος του κόμματος Φώφη Γεννηματά, προανήγγειλε πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα «για να αναδειχθούν οι ευθύνες σχετικά με τον τρόπο που έγινε η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών» .

Μετά την ενημέρωση που είχε από τη διοίκηση του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ), η κ. Γεννηματά επέρριψε πλήρως τις ευθύνες στην κυβέρνηση για τον τρόπο που χειρίστηκε το θέμα.
   
«Από την ιδεοληψία εναντίον της ιδιωτικοποίησης των τραπεζών ο κ. Τσίπρας και ο ΣΥΡΙΖΑ πέρασαν στην άλλη όχθη του ξεπουλήματος τους» υποστήριξε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προσθέτοντας ότι «οι ξένοι επενδυτές, αυτοί που ο κ. Τσίπρας έλεγε κερδοσκόπους, απέκτησαν τις τράπεζες αντί πινακίου φακής».

Σε ανάλογο ύφος σχολιάζει τις δηλώσεις της κυβερνητικής εκπροσώπου και η Ένωση Κεντρώων

«Σε σχέση με τους πανηγυρισμούς της Κυβέρνησης ότι προστάτευσε στις διαπραγματεύσεις την πρώτη κατοικία, θεωρούμε ότι πολύ σύντομα οι ξένοι οίκοι θα έρθουν ως αρπακτικά για να δημεύσουν τις περιουσίες των φτωχών οικογενειών. Τότε να δούμε πόσο θα πανηγυρίζει η κυβέρνηση», αναφέρει σε ανακοίνωσή του κόμμα του Β. Λεβέντη.