Στρατόπεδα σε εμπόλεμη περιοχή θυμίζουν οι υποψήφιοι της Νέας Δημοκρατίας και τα επιτελεία τους, μετά τις βαριές κουβέντες που αντάλλαξαν για το φιάσκο των εκλογών. Η αντιπαράθεση  μεταφέρεται σήμερα στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας στις 7 το απόγευμα, με τους τέσσερις υποψήφιους αρχηγούς να προσέρχονται με επιθετική, αλλά και... ενωτική διάθεση. 

Πριν από λίγο ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης ανακοίνωσε με αιχμές την παραίτησή του από πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας και, όπως πρώτο έγραψε το newpost, παραδίδει τη μεταβατική προεδρία στον Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο όρισε σήμερα αντιπρόεδρο του κόμματος. Η κίνηση αυτή κρίθηκε αναγκαία, καθώς εάν ο κ. Μεϊμαράκης παραιτούνταν, πρόεδρος θα οριζόταν ο Γραμματέας της ΝΔ, Ανδρέας Παπαμιμίκος, σύμφωνα με τα όσα ορίζει το καταστατικό. 

O κ. Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. «Θα το εκτιμήσω ανάλογα με το τι υπηρετεί την ενότητα του κόμματος. Μία ώρα είναι πάρα πολύ για να το σκεφτείς» είπε χαρακτηριστικά.

Εν τω μεταξύ, με ενδιαφέρον αναμένονται οι κοινοβουλευτικές συμμαχίες και τα πύρα που θα εξαπολύσουν οι κ.κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Απόστολος Τζιτζικώστας, Κυριάκος Μητσοτάκης και Άδωνις Γεωργιάδης. Και οι τέσσερις θα επεσημάνουν την ανάγκη να υπάρξει ενότητα για την επόμενη ημέρα της Νέας Δημοκρατίας, ωστόσο όλοι γνωρίζουν ότι δύσκολα μαζεύεται πλέον ο ανοιχτός πόλεμος. 

Την ίδια ώρα, στον αέρα είναι και η ημερομηνία των εκλογών.  Η ΚΕΦΕ, στη χθεσινή της συνεδρίαση, δεν ήταν σε θέση να ανακοινώσει ημερομηνία εκλογής, ενώ πιο πιθανές θεωρούνται η 5η, 13η ή 20η Δεκεμβρίου.