Την παραίτησή του από μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, αφήνοντας εκ νέου αιχμές για τις επιθέσεις που δέχεται.  

Όπως έγραψε χθες το newpost, ο κ. Μεϊμαράκης ανακοίνωσε ότι παραδίδει τη μεταβατική προεδρία στον Γιάννη Πλακιωτάκη, τον οποίο όρισε νωρίτερα σήμερα αντιπρόεδρο του κόμματος. 

«Υπηρέτησα τις αρχές και την ενότητα του κόμματος και πάντα ήμουν στρατιώτης. Επειδή σχηματοποιείται μία επίθεση στο πρόσωπό μου και πολλές φορές χυδαία» είπε και πρόσθεσε:

Επειδή έχει δημιουργηθεί ένταση και για να την αποκλιμακώσω, όρισα αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη, ο οποίος προτάθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά ως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παραδίδω την έδρα μου (σ.σ. ως μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ) στον κ. Πλακιωτάκη και συνεχίζω την πορεία μου ως υποψήφιος πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας

Ταυτόχρονα, ο κ. Μεϊμαράκης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην παραστεί στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας. «Θα το εκτιμήσω ανάλογα με το τι υπηρετεί την ενότητα του κόμματος. Μία ώρα είναι πάρα πολύ για να το σκεφτείς» είπε χαρακτηριστικά.

«Αυτό το κάνω για την ενότητα του κόμματος, δεν υπάρχει θέμα διάσπασης του κόμματος» είπε.