Στην προώθηση των διεκδικήσεων της νέας γενιάς και τη δημιουργία νέων ευκαιριών ώστε να ανακοπεί το κύμα μετανάστευσης νέων προς το εξωτερικό επικεντρώθηκε η συζήτηση που είχαν σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με τον νέο Γραμματέα του ΚΣ της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο.

Στη συνάντηση που είχαν, με αφορμή την ολοκλήρωση της συνδιάσκεψης της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός ευχήθηκε καλή δύναμη για τη συλλογική προσπάθεια ανασυγκρότησης της νεολαίας, και τον διαβεβαίωσε ότι η ηγεσία του κόμματος θα είναι αρωγός στις προσπάθειες για το δυνάμωμα της Νεολαίας και τη γείωση της στους κοινωνικούς χώρους.
 
Όπως επεσήμανε, η τετραετία αυτή θα είναι μια σημαντική ευκαιρία για καίριες θεσμικές αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που θα φέρουν στο προσκήνιο τα ζητήματα της νέας γενιάς στην παιδεία, την εργασία, στον πολιτισμό, στην πρόσβαση στις νέες τεχνολογίες. 

Επίσης, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στη σημασία των διεκδικήσεων της νέας γενιάς για αξιοπρεπή εργασία και στην αξιοποίηση των δυνατοτήτων της στο πλαίσιο της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας. «Η μετανάστευση των νέων επιστημόνων είναι πλήγμα για τη χώρα. Οι νέοι θέλουν να μείνουν και να εργαστούν στον τόπο που γεννήθηκαν. Οι δικές τους διεκδικήσεις πρέπει να είναι πυξίδα του έργου μας», όπως τόνισε.

Ο Γραμματέας της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ προανήγγειλε άμεσες πρωτοβουλίες για την υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των νέων ανθρώπων, με βασικό στόχο το χτύπημα της μαύρης και αδήλωτης εργασίας καθώς και της επισφάλειας. 

Σε αυτήν την κατεύθυνση, τόνισε, κρίνεται απαραίτητη και η κατάργηση των μισθολογικών διαφορών για τους νέους κάτω των 25 ετών. Παράλληλα, ενημέρωσε τον Αλέξη Τσίπρα για τις επικείμενες δράσεις στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και του πολιτισμού καθώς και για τη στήριξη των προσφύγων.