Του Πάνου Ρασσιά

Μήνυμα ενότητας στο τραυματισμένο εσωτερικό της ΝΔ, μετά και την αποτυχία διεξαγωγής εσωκομματικών εκλογών την περασμένη Κυριακή, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την ομιλία του στην Κ.Ο. του κόμματος, που συνεδριάζει αυτή  την ώρα.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της γαλάζιας παράταξης τόνισε ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου και έθεσε ως απώτατο χρονικό όριο την 13η Δεκεμβρίου.

«Όσα συνέβησαν επιβεβαιώνουν ότι χρειάζεται επανεκκίνηση και δημιουργική ανανέωση από την αρχή», τόνισε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να συνεργαστούμε όλοι από σήμερα με υπευθυνότητα και σοβαρότητα».

Παράλληλα εξέφρασε την αισιοδοξία ότι η εκλογή νέου προέδρου θα διασφαλίσει την ενότητα του κόμματος και απηύθυνε πρόκληση στους τρεις συνυποψηφίους του να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους με κοινό στόχο μια «ισχυρή μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη».

Ο κ. Μητσοτάκης πρότεινε ακόμα κώδικα δεοντολογίας με δυο μόνο άρθρα και συγκεκριμένα «δεν προσωποποιούμε τις όποες διάφορες μας» και «δεν αναμειγνύουμε πρώην πρωθυπουργούς και προέδρους του κόμματος», μετά τις αιχμές από την πλευρά Μεϊμαράκη κατά του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για σχέσεις με την εταιρεία- φάντασμα Infosoultions, στην οποία ανατέθηκε η εκλογική διαδικασία.

Τέλος αφού έκανε έκκληση για μαζική προσέλευση των πολιτών στις κάλπες, εξαπέλυσε επίθεση κατά του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχολιάζοντας ότι «σε μια τεταμένη εποχή σε μια πολύ τεταμένη περιοχή, η χώρα δοκιμάζεται, ένας ανίκανος πρωθυπουργός ζητά συναίνεση, δηλαδή συνενοχή σε ενα αδιέξοδο δρόμο».