Επικρατέστερη ημερομηνία διεξαγωγής των εξ αναβολής εκλογών είναι η 13 Δεκεμβρίου, όπως προκύπτει από τη συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού. Οι τελικές αποφάσεις για την ημέρα των εκλογών θα εξαρτηθούν από το κατά πόσο η εταιρία που θα επιλεγεί, μπορεί να είναι εντός χρονοδιαγράμματος. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του newpost, η Επιτροπή εξετάζει τις προσφορές από όλες τις εταιρίες που έχουν υποβάλει αίτημα να αναλάβουν τη διεξαγωγή των εκλογών. Η συνεδρίαση πραγματοποιείται σε ήρεμο κλίμα, παρά τις αντεγκλήσεις των τελευταίων ωρών, ενώ πηγές από την ΚΕΦΕ ανέφεραν στο newpost ότι ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας δεν έθεσε θέμα καταστατικού στη συνεδρίαση. Μάλιστα, και νομικές πηγές της ΝΔ επισημαίνουν ότι δεν τίθεται ζήτημα με το Καταστατικό, το οποίο είναι σαφές και λέει ότι ο Πρόεδρος του κόμματος ορίζει αντιπρόεδρο και αντικαταστάτη. 

Της άτυπης συνεδρίασης της ΚΕΦΕ προεδρεύει ο Φίλιππος Ταυρής, μετά την αποχώρηση Παπαμιμίκου ο οποίος επικαλέστηκε κώλυμα