Δεν βάζει θέμα ο Ανδρέας Παπαμιμίκος για τη νομιμότητα της μεταβατικής προεδρίας που ανατέθηκε στον Γιάννη Πλακιωτάκη από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Δεν θέτω θέμα για τον Γιάννη Πλακιωτάκη» τονίζει με δήλωσή του στο newpost ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας. 

Νωρίτερα, φερόταν να επικαλείται άρθρο του Καταστατικού, σύμφωνα με το οποίο θα έπρεπε να διαδεχθεί ο ίδιος τον κ. Μεϊμαράκη. Το θέμα έβαλε ευθέως και ο Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος είπε στη Βουλή ότι δεν μπορεί ο μεταβατικός πρόεδρος να ορίζει αντιπρόεδρο τον κ. Πλακιωτάκη. 

Μετά την κίνηση-γρίφο να δηλώσει κώλυμα και να αποχωρήσει από την προεδρία της ΚΕΦΕ, ο Γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας φέρεται να μην θέτει ζήτημα Καταστατικού, όπως τού καταλόγιζαν νωρίτερα πηγές του κόμματος

Τις τελευταίες ώρες  στελέχη της Συγγρού μιλούσαν για μεθόδευση από τον Γραμματέα της Νέας Δημοκρατίας, αμέσως μετά την παραίτηση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του ορισμού του Γιάννη Πλακιωτάκη ως αντιπροέδρου του κόμματος, καθώς -όπως ανέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές- ο κ. Παπαμιμίκος επιχειρεί να μπλοκάρει τις αποφάσεις Μεϊμαράκη. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπαμιμίκος, φερόταν να επικαλείται το άρθρο 10 του Καταστατικού, σύμφωνα με το οποίο σε περίπτωση παραίτησης του Προέδρου του κόμματος, χρέη προέδρου εκτελεί ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής και άρα θα πρέπει ο ίδιος ο Ανδρέας Παπαμιμίκος να αναλάβει πρόεδρος.