current views are: 2

25 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:23

Βόμβες Φάμελλου για τις συντάξεις: Περικοπές και στο βάθος αδυναμία πληρωμής

Καμπανάκι για την πληρωμή των συντάξεων κρούει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ προαναγγέλει και τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις. 

Δημοσίευση 10:23’
αρθρο-newpost

Καμπανάκι για την πληρωμή των συντάξεων κρούει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ προαναγγέλει και τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις. 

Καμπανάκι για την πληρωμή των συντάξεων κρούει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, ενώ προαναγγέλει και τις μειώσεις στις κύριες συντάξεις

Μιλώντας στο Πρακτορείο είπε πως «δεν θα μπορεί σε ένα – δύο χρόνια να πληρώνονται συντάξεις. Αυτό είναι το μεγαλύτερο πρόβλημα του ασφαλιστικού».  

Τόνισε δε, ότι το σχέδιο σωτηρίας του ασφαλιστικού «δεν θα έχει αποτέλεσμα ή στέρεα βάση, αν δεν αρχίσουμε από τώρα να δημιουργούμε εργασία, οικονομία και προϊόντα στην Ελλάδα».

Ο κ. Φάμελλος επισήμανε επίσης, ότι σε όσους βρίσκονται στη σύνταξη πρέπει να διασφαλιστεί ότι δεν θα μειωθούν οι μικρές συντάξεις, ενώ για τις μεγάλες συντάξεις να υπάρξει, όπως είπε, δικαιοσύνη. 

«Για τις μεγάλες θα πρέπει να είμαστε δίκαιοι γιατί δεν μπορούμε ξαφνικά να αλλάξουμε τους κανόνες της ζωής των ανθρώπων και τη συμφωνία που έχουν κάνει με το κράτος» υπογράμμισε και συμπλήρωσε: «χρειάζεται βραχυπρόθεσμα να κρατηθεί το επίπεδο των συντάξεων, ιδιαίτερα των χαμηλοσυνταξιούχων, γι αυτό και είχαμε ανοίξει τη συζήτηση ότι κάτω από τα 1.000 ευρώ δεν πρέπει να πειραχτούν οι συντάξεις και από κει και πάνω θα πρέπει να υπάρχει ένας ορθολογισμός αλλά όχι μείωση σε σχέση με τις εισφορές». 

Όπως είπε, οι δείκτες εσόδων του κράτους και ανεργίας και η αξία των ελληνικών ομολόγων στην ευρωπαϊκή αγορά, είναι στοιχεία που δείχνουν ότι το κράτος αρχίζει να δυναμώνει, ενώ χαρακτήρισε πολύ σημαντικά χαρτιά για την επανεκκίνηση της οικονομίας το ΕΣΠΑ, το νέο αναπτυξιακό νόμο και τα αποθεματικά των τραπεζών από την ανακεφαλαιοποίηση.

Καταλήγοντας, υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση γνώριζε από την πρώτη στιγμή τις μεγάλες ευθύνες που αναλαμβάνει και τόνισε ότι μέσα στους δύο τελευταίους μήνες λύθηκαν προβλήματα που φαινόταν, όπως είπε, παγόβουνα. «Είναι γεγονός ότι πολλές από τις αποφάσεις που πρέπει να πάρουμε δεν αντιστοιχούν σ’ αυτό που εμείς απαγγέλλαμε ως πρόγραμμα τον Ιανουάριο και αναγκαστήκαμε να συμβιβαστούμε και εμείς για να μπορέσει να λυθεί το θέμα χρεοκοπίας της χώρας και της παραμονής στην ευρωζώνη» επισήμανε.


σχετικα αρθρα