current views are: 3

25 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:38

Αβραμόπουλος: Συνδέοντας την τρομοκρατία με την μετανάστευση οδηγούμαστε στο μίσος

«Να μην συνδέεται η τρομοκρατία με την μετανάστευση» διαμήνυσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος σε παρέμβασή του στην ολομέλεια του του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Δημοσίευση 10:38’
αρθρο-newpost

«Να μην συνδέεται η τρομοκρατία με την μετανάστευση» διαμήνυσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος σε παρέμβασή του στην ολομέλεια του του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

«Να μην συνδέεται η τρομοκρατία με την μετανάστευση» διαμήνυσε ο Ευρωπαίος επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος σε παρέμβασή του στην ολομέλεια του του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
 
Μιλώντας σε συζήτηση με θέμα ριζοσπαστικοποίησης και της στρατολόγησης των Ευρωπαίων πολιτών από τις τρομοκρατικές οργανώσεις ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας τόνισε πως σχεδόν όλοι οι δράστες των τελευταίων επιθέσεων σε ευρωπαϊκό έδαφος είναι γεννημένοι και μεγαλωμένοι στην Ευρώπη και πως η οποιαδήποτε θρησκεία, δεν έχει να κάνει με τις πράξεις τους.

«Ο ριζοσπαστισμός και το μίσος είναι πίσω από τις πράξεις αυτές. Συνδέοντας λοιπόν την τρομοκρατία με την μετανάστευση οδηγούμαστε στο μίσος και σε ένα φαύλο κύκλο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμόπουλος.

Σύμφωνα με τον κ. Αβραμόπουλο η Επιτροπή εργάζεται εδώ και μήνες για να θέσει στη διάθεση των κρατών μελών θέματα που αφορούν την ανταλλαγή πληροφοριών, τη στενότερη συνεργασία μεταξύ των εθνικών αρχών που είναι επιφορτισμένες με την τήρηση και την εφαρμογή του νόμου και των οργανισμών, το ισχυρότερο νομικό πλαίσιο κατά της τρομοκρατίας και την ανίχνευση των τρομοκρατικών απειλών, την αποτελεσματική διαχείριση των εξωτερικών συνόρων, τους αυστηρότερους κανόνες για τα πυροβόλα όπλα και τη στοχευμένη συνεργασία με τις τρίτες χώρες.

Οπως, όμως, τόνισε η βάση της αποτελεσματικής μας απάντησης είναι η αντιμετώπιση των αιτιών της ριζοσπαστικοποίησης, «τόσο στον πραγματικό όσο και στον διαδικτυακό κόσμο, τόσο από τη νομοθεσία όσο και από την συνεργασία μας με τον ιδιωτικό τομέα, τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και με την ανταλλαγή βέλτιστων πρακτικών μεταξύ των κρατών μελών».

Σύμφωνα με τον Επίτροπο, το έργο της Επιτροπής δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί, «αλλά είμαστε ενωμένοι στον αγώνα εναντίον της ριζοσπαστικοποίησης και τις συνέπειές της».


σχετικα αρθρα