Ως... νύφη με ξεχωριστή προίκα, αντιμετωπίζουν κάποιοι το ΠΑΣΟΚ. Η αλήθεια ειναι πως στα δύσκολα που έρχονται για την κυβέρνηση, η κοινοβουλευτική ομαδα του ΠΑΣΟΚ ειναι πολύτιμη για να εξασφαλιστεί ότι η κυβέρνηση δε θα πέσει σε κάποια από τις επόμενες ψηφοφορίες. 

Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ γνωρίζουν πως θα δεχτούν επιθέσεις φιλίας και αγάπης. Όμως επίσης γνωρίζουν πως στην ψηφοφορία για τους πλειστηριασμούς η κυβέρνηση κινδύνευσε με πτώση. Ως αποτέλεσμα του κινδύνου ήταν το άνοιγμα του πρωθυπουργού και η πρόταση για συναίνεση. Τη συναίνεση που ψάχνει πάντως ο κύριος Τσίπρας φαίνεται πως δε θα τη βρει από την κοινοβουλευτική ομάδα της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. 

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στην παρούσα φάση δεν έχουν καμία διάθεση να βάλουν πλάτη στον κύριο Τσίπρα. Υπάρχουν μάλιστα και εκείνοι που εκφράζονται με πολύ σκληρά λόγια εναντίον του πρωθυπουργού καθώς δεν ξεχνούν τι έλεγε ο κύριος Τσίπρας όταν το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε. Το ΠΑΣΟΚ ψάχνει δικαίωση και θα προσπαθήσουν μιλώντας στους πολίτες να τους αποδείξουν πως οι επιλογές του ΠΑΣΟΚ ήταν οι σωστές.

Παράλληλα θα προσπαθήσουν να στήσουν από την αρχή τις νομαρχιακές επιτροπές και να επαναπροσεγγίσουν τους ψηφοφόρους που έφυγαν. Στη Χαριλάου Τρικούπη πολλοί πιστεύουν πως ο πρωθυπουργός έχει ακόμη πολιτικό απόθεμα, ωστόσο επίσης σύντομα ο κύριος Τσίπρας θα βρεθεί αντιμέτωπος με τα ψέματα που έχει πει. Ο διάλογος στην σοσιαλδημοκρατία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα αναμένεται να γίνουν ανοίγματα από το ΠΑΣΟΚ σε στελέχη από το Ποτάμι.