Εκατό στελέχη της ΝΔ ζήτησαν την άμεση παρέμβαση των πρώην πρωθυπουργών Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά, για να εκτονωθεί η κρίση, επισημαίνοντας ότι αν οι σκληρές αντιπαραθέσεις συνεχιστούν, η παράταξη κινδυνεύει με διάσπαση.  

Έκκληση προς όλες τις πλευρές να ρίξουν τους τόνους υπέρ της ενότητας της παράταξης, απηύθυνε η Ντόρα Μπακογιάννη (μιλώντας στον ΣΚΑΙ), ενώ (στο Mega) δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο σαμποτάζ  πίσω από το φιάσκο αναβολής της διαδικασίας των εκλογών την περασμένη Κυριακή, κάνοντας ταυτοχρόνως λόγο για συμφέροντα, πολιτικά και οικονομικά, που θέλουν να επιβάλουν λύσεις στη ΝΔ.   

«Εάν υπάρχει κίνδυνος διάσπασης πιστεύω ότι όλα τα επιφανή στελέχη και ο Κώστας Καραμανλής θα πρέπει να παρέμβουν» δήλωσε (στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ 90,1) ο Θόδωρος Ρουσόπουλος.  

Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι η ΝΔ βρίσκεται στο κρισιμότερο σταυροδρόμι της ιστορίας της. Όλοι βάλλουν εναντίον όλων, αμφισβητούν, εκνευρίζονται, είναι έτοιμοι να συγκρουστούν. Ελάχιστοι διατηρούν την ψυχραιμία τους- χαμένοι μέσα στο εμφυλιοπολεμικό κλίμα που επικρατεί στα υψηλά κλιμάκια. 

Ουδείς γνωρίζει αν η παραίτηση Μεϊμαράκη θα συμβάλλει στην ουσιαστικά εκτόνωση της κρίσης, καθώς ορισμένοι-παρασκηνιακώς-αμφισβητούν την τοποθέτηση του Γιάννη Πλακιωτάκη ως μεταβατικού προέδρου.  

Ουδείς γνωρίζει σε τι ακριβώς μπορεί να οδηγήσει η παραίτηση Παπαμιμίκου. 
Οι ισορροπίες είναι εύθραυστες, τα βήματα γίνονται σε τεντωμένο σκοινί, τα μίση και τα πάθη οξύνονται, οι προσωπικές αντιπαραθέσεις έρχονται στο προσκήνιο.  Μια λανθασμένη κίνηση, ακόμα και μια αστοχία, ενδέχεται να πυροδοτήσει το κλίμα με απρόβλεπτες και καταστροφικές για το κόμμα της ΝΔ συνέπειες. Το γεγονός ότι βρίσκεται στην αντιπολίτευση, ότι θα περάσει καιρός για να διεκδικήσει εκ νέου την εξουσία μιας και η κυβέρνηση έχει πρόσφατη λαϊκή εντολή, βοηθούν αντικειμενικά τις τάσεις αποσυσπείρωσης.  

Ο Κώστας Καραμανλής και ο Αντώνης Σαμαράς δεν παρέστησαν στη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Παραμένουν όμως η χρυσή εφεδρεία του κόμματος για όλους όσοι θέλουν να ξορκίσουν την κατάρα… της διάσπασης.