Για προϋπολογισμό με ΄΄αριστερό αποτύπωμα'', έκανε λόγο από το βήμα της Βουλής, όπου πραγματοποιείται η συζήτηση για την κύρωση του προϋπολογισμού του 2016, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης. 

Ο κ. Χουλιαράκης μίλησε ειδικότερα για τις κοινωνικές προεκτάσεις του προϋπολογισμού, μιλώντας για δαπάνες για την επέκταση για την ενίσχυση των νοσοκομείων κατά 300 εκατ. ευρώ, ενώ πρόσθεσε ότι έχουν προβλεφθεί και 62 εκατ. ευρώ για ανασφάλιστους υπερήλικες.

Σύμφωνα με τον ίδιο, είναι ο πρώτος προϋπολογισμός που συνδυάζει την δημοσιονομική προσαρμογή με την κοινωνική ευαισθησία. 

Όπως τόνισε: 

Τέτοιες κοινωνικές δαπάνες δεν έχει ενσωματώσει κανένας προηγούμενος προυπολογισμός. Αυτό είναι το αριστερό αποτύπωμα στην οικονομική πολιτική, όσο η κατάσταση το επιτρέπει.

Σύμφωνα με τον κ. Χουλιαράκη «αυτός δεν είναι ο προυπολογισμός που θα θέλαμε. Δεν λειτουργούμε εκτός πραγματικότητας. Ωστόσο, το 2017 θα είμαστε σε θέση να δεσμεύουσμε ακόμα μεγαλύτερα ποσό για τον κοινωνικό προυπολογισμό. Αποτελεί κοινωνική τομή αυτός ο προϋπολογισμός».