Επίθεση στην κυβέρνηση με αφορμή το σχέδιο για τη μεταρρύθμιση του Ασφαλιστικού εξαπέλυσε το ΚΚΕ προμηνύοντας «άγριο τσεκούρι» στις συντάξεις και αντικατάστασή τους από ένα «επίδομα πτωχοκομείου», όπως χαρακτηρίζει την εθνική σύνταξη που αναμένεται να θεσπιστεί.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, μετά και την έγκριση του σχεδίου Κατρούγκαλου από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Κοινωνικής Πολιτικής, το κόμμα του Περισσού κάνει λόγο για «αιτία πολέμου» και απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής  στην απεργία της 3ης Δεκεμβρίου.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΚΕ

«Στο λεξιλόγιο κυβέρνησης και κεφαλαίου «αναδιανομή» και «δικαιοσύνη» στο ασφαλιστικό σημαίνει: Άγριο τσεκούρι στις συντάξεις και αντικατάστασή τους από ένα επίδομα πτωχοκομείου (εθνική σύνταξη), που κι αυτό ακόμη θα δίνεται υπό προϋποθέσεις. Συμπίεση των παροχών στο ελάχιστο, μέσω της ενοποίησης των ταμείων και της προς τα κάτω εξίσωσης. 

Παράδοση των εργαζομένων στα νύχια των ασφαλιστικών εταιρειών και των μεγαλεμπόρων υγείας. 

Η εφαρμογή από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ όλων των αντιασφαλιστικών νόμων και δεσμεύσεων των μνημονίων αποτελεί για τους εργαζόμενους αιτία πολέμου και πρέπει να δοθεί μαχητική απάντηση, με τη μαζική συμμετοχή στην πανεργατική απεργία, στις 3 Δεκέμβρη».