Αιχμές κατά του Προκόπη Παυλόπουλου άφησε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Λοβέρδος με τις αναφορές του Προέδρου της Δημοκρατίας για το PSI και τα αποτελέσματά του. 

Ο κ. Λοβέρδος τονίζει ότι ο κ. Παυλόπουλος έκανε «χθες ένα πολύ μεγάλο λάθος. Αναμείχθηκε στη πολιτική, διατυπώνοντας μάλιστα μια παράδοξη για τον ίδιο και για την αλήθεια άποψη, ότι το ασφαλιστικό της χώρας υποφέρει λόγω του PSI» και προσθέτει:

  • Πρώτον, η άποψη που διατύπωσε είναι άσκηση λειτουργίας αντίθετη με το Σύνταγμα. Δεν του επιτρέπεται να αναμιγνύεται στη πολιτική.
  • Δεύτερον εμπεριέχει αντίφαση με τον εαυτό του. Ο κ. Παυλόπουλος έχει ψηφίσει το PSI.
  • Τρίτον ο ισχυρισμός του είναι τέλειος λανθασμένος γιατί τα ίδια τα στοιχεία τον διαψεύδουν. Το πρόβλημα που έχουν τα ασφαλιστικά ταμεία έχει να κάνει κυρίως με τη κρίση και την ύφεση και όχι  φυσικά με το PSI που όσα ταμεία ακολούθησαν τότε την πολιτική συμβουλή της κυβέρνησης είχαν και κέρδος.

«Εκείνο που πρέπει να τονιστεί είναι ότι σε αυτές τις συνθήκες της έντονης κρίσης χρειάζεται ενότητα και αυτός ο οποίος θα πρέπει να εκμαιεύει την ενότητα είναι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και δεν πρέπει να ταυτίζεται με πολιτικά κόμματα» σημείωσε καταλήγοντας ο κ. Λοβέρδος