«Δεν θέλω να φανταστώ ούτε στο όνειρό μου ότι υπήρξε δάκτυλος από κάποιους να τιναχθεί στον αέρα η διαδικασία των εκλογών» τόνισε στον ΣΚΑΙ ο γραμματέας της ΝΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος, προσθέτοντας ότι «κάποιοι θεωρούν ότι το κόμμα είναι φέουδό τους». 

Σύμφωνα με τον ίδιο: 

Το πρόβλημα ήταν τεχνικό, αλλά εγώ δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για το τι έχει γίνει, όταν παίρναμε διαβεβαιώσεις μέχρι την παραμονή το βράδυ ότι όλα είναι εντάξει. Δεν θέλω να φανταστώ ούτε στο όνειρο μου ότι υπήρξε δάκτυλος από κάποιους να τιναχθεί στον αέρα αυτή η διαδικασία που προβλέπεται από το καταστατικό.

Εκλογές με τον ίδιο τρόπο είχαν γίνει το 2007 από το ΠΑΣΟΚ, το 2009 από τη ΝΔ, το 2010 από την ΟΝΝΕΔ χωρίς κανένα πρόβλημα. Τώρα που εξελίχθηκε η τεχνολογία, τι συνέβη, διερωτήθηκε.

Ο κ. Παπαμιμίκος τόνισε ακόμη ότι όλοι οι υποψήφιοι, εκτός από την ΚΕΦΕ, είχαν εκπρόσωπους τους και στην Τεχνική Επιτροπή των εκλογών και ανέφερε ότι «ο κ. Μητσοτάκης έστειλε την επιστολή με τις υποψίες του για τα τεχνικά προβλήματα στον κ. Μεϊμαράκη και όχι σε εμένα».

Ο ίδιος επιβεβαίωσε, τέλος, ότι εδώ και καιρό δεν μιλάει με τον κ. Μεϊμαράκη. 

Είναι αλήθεια ότι υπάρχει μια ένταση στις σχέσεις μας. Αλλά είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα τα ξαναβρούμε. 

Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί αν εκλεγεί πρόεδρος ο κ. Μεϊμαράκης.

Ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι δεν ελέγχεται ούτε από συστήματα ούτε από μηχανισμούς και πως έχει δεχτεί τόνους λάσπης. Δήλωσε ακόμη ότι ο μηχανισμός του κόμματος λειτουργούσε υπέρ άλλου υποψηφίου και όχι για τον Τζιτζικώστα.

Σύμφωνα με τον κ. Παπαμιμίκο και το 1996-97, όταν η ΝΔ άλλαζε γενιά τα ίδια γίνονταν.

Κάποιοι, ανάλογα με την ηλικία που έχουν, θεωρούν ότι η ΝΔ είναι φέουδό τους.