current views are: 2

26 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση09:22

Λεβέντης: Άχρηστα κόμματα ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι

«Άχρηστα κόμματα» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ο Βασίλης Λεβέντης.

Δημοσίευση 09:22’
αρθρο-newpost

«Άχρηστα κόμματα» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ο Βασίλης Λεβέντης.

«Άχρηστα κόμματα» χαρακτήρισε το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι ο Βασίλης Λεβέντης.

Μιλώντας στο Mega, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων είπε χαρακτηριστικά:

Ο σκοπός μας είναι οι ψηφοφόροι των άχρηστων κομμάτων, κατ’ εμέ, όπως το ΠΑΣΟΚ  και το  Ποτάμι, να απορροφηθούν από την Ένωση Κεντρώων.

«Τα λέω άχρηστα, όχι με κακία, αλλά δύο μήνες που τους παρακολουθώ στη Βουλή όλο φιγούρα και ανοησίες κάνουν. Δεν άκουσα μία σοβαρή κουβέντα από αυτά τα δύο κόμματα», πρόσθεσε.

Στην ίδια συνέντευξη ο κ. Λεβέντης εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση έχει δέκα “βόμβες” στις τάξεις της.

Νομίζω ότι θα καταρρεύσει η κυβέρνηση, γιατί υπάρχουν 53 άτομα που είχαν υπογράψει και είναι εξ αυτών 11 εν ενεργεία βουλευτές, ο ένας εξ αυτών έφυγε ήδη. Είναι άλλες 10 βόμβες να σκάσουν.

Και περιθώρια έχει για τρεις. Η αγωνία αυτή για την ερχόμενη πτώση της κυβέρνησης με οδήγησε να πάω στο βήμα της Βουλής και να πω κ. Τσίπρα πριν πάθεις αυτό που έπαθε ο Σαμαράς και ο Γ. Παπανδρέου, πήγαινε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πρότεινε μια οικουμενική. 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, χαρακτήρισε, επίσης, “λάθος” την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, επανερχόμενος στην πρότασή του για περικοπή των συντάξεων των πλουσίων. “Είναι 80.000 συντάξεις, έχουν εισοδήματα από άλλες πηγές, από νοίκια, από τόκους καταθέσεων, μερίσματα εταιρειών, σε αυτούς λέω, με βάση εισοδηματικά κριτήρια ότι πρέπει να κοπεί η σύνταξη” τόνισε.

Υποστήριξε πως με αυτή την κίνηση η κυβέρνηση θα εξοικονομούσε ένα ποσό μηνιαίως “που θα μας έκανε να μην πειράξουμε τις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ, ενώ τώρα θα πειραχθούν όλοι”.

Προειδοποίησε, τέλος, ότι “συναίνεση δεν σημαίνει να ψηφίζεις βλακώδη πράγματα“.


σχετικα αρθρα