Σε μια απίστευτη επισήμανση προχώρησε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, το Ακραίως και τους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο. 

Όπως είπε ο κ. Αμυράς, ενώ στην επιτροπή της Βουλής συζητούν νομοσχέδιο για «βοσκοτόπια, σανό και τρυφύλλια», η κυβέρνηση και ο αρμόδιος υπουργός Παιδείας, φέρνει τροπολογία με την οποία επαναφέρει τη συνέντευξη για την επιλογή διευθυντών σχολείων. 

Πέρα από το παράδοξο σε μια συνεδρίαση άσχετη όπου συζητείται το ν/σ  «Βοσκήσιμες γαίες Ελλάδας και άλλες διατάξεις», να καλούνται να συζητούν «ένα τέτοιο σημαντκικό θέμα», ο κ. Αμυράς επισήμανε πως τη συνέντευξη για την επιλογή διευθυντών κατήργησε τον Μάιο ο πρώην υπουργός Παιδείας, Αριστείδης Μπαλτάς. 

Συγκεκριμένα η συνέντευξη καταργήθηκε με τον νόμο 4324/15 «Επείγοντα μέτρα για την Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση και άλλες διατάξεις». 

Στην αιτιολογική έκθεση τονιζόταν πως: «Η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κρίνει αναγκαίο να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση για την επιλογή των Διευθυντών σχολικών μονάδων και των Διευθυντών Εκπαίδευσης. Τα στελέχη Εκπαίδευσης που αναλαμβάνουν θέσεις ευθύνης έχουν ως κύρια αποστολή να συντονίζουν και να διευκολύνουν το εκπαιδευτικό και διοικητικό έργο που επιτελείται...

Οι παραπάνω  προϋποθέσεις δεν είναι δυνατόν να διαπιστωθούν εάν συντρέχουν ή όχι στη διάρκεια μιας  ολιγόλεπτης συνέντευξης η οποία στο παρελθόν χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον για την επιλογή «ημετέρων» της εκάστοτε εξουσίας. Γι' αυτόν τον λόγο, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων αποσύρει τη διαδικασία της συνέντευξης».

Σήμερα, όπως λέει ο κ. Αμυράς, έξι μήνες μετά από την κατάργηση της συνέντευξης από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ επαναφέρει τη συνέντευξη των υποψηφίων στην υπό ψήφιση τροπολογία, την οποία μάλιστα μοριοδοτεί με 15 μόρια.