«Πονηριά» χαρακτήρισε ο Άδωνις Γεωργιάδης την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει τη σύγκληση Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Ακραίως» με τον Τάκη Χατζή και τον Νίκο Παναγιωτόπουλο, ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε:

Θεωρώ ότι εκ μέρους του κ. Τσίπρα είναι πονηριά η πρόσκληση αυτή τη στιγμή. Ο κ. Τσίπρας δεν μπορεί να μην ξέρει ότι η ΝΔ τώρα έχει μεταβατικό πρόεδρο με συγκεκριμένα όρια εντολής. 

Ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι ο πρωθυπουργός «προσπαθεί με αυτή την κίνηση τακτικής, που του αρέσει, να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ και όχι να βρει συναίνεση για τη χώρα». «Αλλιώς θα περίμενε τις εκλογές της ΝΔ», πρόσθεσε.

Παράλληλα, είπε ότι έχει ήδη μιλήσει με τον μεταβατικό πρόεδρο της ΝΔ, Γιάννη Πλακιωτάκη, και συμφώνησαν ότι πρέπει να συναντηθούν πρώτα οι πέντε τους, προκειμένου να συζητήσουν τις τρέχουσες εξελίξεις, κι αν χρειαστεί να συνεδριάσει και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Απαντώντας στην ερώτηση αν οι τέσσερις υποψήφιοι και ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ έχουν κοινή θέση για το ασφαλιστικό, ο κ. Γεωργιάδης είπε:

Για να αποφασίσουμε, πρέπει πρώτα να το συζητήσουμε στην Κ.Ο., ώστε αν πάει ο κ. Πλακιωτάκης να έχει τη νωπή εντολή των βουλευτών για το τι θα πει. Αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα. Εμείς δεν είμαστε ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει πρώτα να το δούμε και μετά να πάρουμε θέση.