Ήταν ίσως η πιο δύσκολη στιγμή για την αξιωματική αντιπολίτευση αυτή κατά την οποία ο Αλέξης Τσίπρας, ζήτησε τη σύγκληση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών.

Στη Νέα Δημοκρατία, η επίσημη - θεσμική αντίδραση  ήρθε το μεσημέρι. 

Σύμφωνα με δήλωση του κ. Πλακιωτάκη το μεσημέρι στην ΕΡΤ, στη ΝΔ χαρακτηρίζουν άκομψο και αντιθεσμικό το γεγονός, οτι δεν εχει υπάρξει καμια επίσημη ενημέρωση του κομματος της αξιωματικής αντιπολιτευσης για τη συσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

«Δεν υπαρχει πρόσκληση, δεν υπαρχει ενημέρωση, δεν υπαρχει ατζέντα. Θα συζητήσω και με τους τεσσερις υποψήφιους», φέρεται να δήλωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

Από τους τέσσερις υποψήφιους οι τρεις σχολίασαν την πρόταση Τσίπρα.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Ακραίως στον ΣΚΑΪ, χαρακτήρισε «πονηριά» την απόφαση του Αλέξη Τσίπρα και πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός «προσπαθεί με αυτή την κίνηση τακτικής, που του αρέσει, να δημιουργήσει εσωτερικά προβλήματα στη ΝΔ και όχι να βρει συναίνεση για τη χώρα».

«Δεν θα γίνουμε συνένοχοι του κ. Τσίπρα» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Αν ο κ. Τσίπρας ψάχνει συνενόχους στη διάλυση του ασφαλιστικού να ψάξει αλλού. Αν ψάχνει συνεννόηση για τα θέματα εξωτερικής πολιτικής τότε βεβαίως είμαστε ανοιχτοί να συζητήσουμε. Σε αυτά τα ζητήματα δεν χωρούν χωριστές κομματικές γραμμές», πρόσθεσε.

Να υπάρξει επίσημη πρόσκληση και συγκεκριμένη ατζέντα, ζήτησε σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές εφόσον υπάρξουν αυτά τότε θα πρέπει να συγκληθεί συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ παρουσία και των τεσσάρων υποψήφιων, πριν από τη συνεδρίαση των πολιτικών αρχηγών.