Για διορισμό στενού φίλου και συμφοιτητή του καταγγέλλει τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο οποίος υποστηρίζει ότι ο Ανδρέας Γουλής διορίστηκε στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας.

Σε δήλωσή του κάνει λόγο για «ρουσφετολογικούς διορισμούς» της κυβέρνησης στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας, ενώ διερωτάται «μήπως o κ. Τσίπρας ανταποδίδει την προσωπική του φιλοξενία με διορισμό, παραβλέποντας, για ακόμη μία φορά, το δημόσιο συμφέρον;».

Σύμφωνα με τον βουλευτή της ΝΔ, «η κυβέρνηση συνεχίζει απρόσκοπτα, μέσω  ΤΑΙΠΕΔ, να ξηλώνει τις διοικήσεις στα περιφερειακά λιμάνια με διεθνές  επενδυτικό ενδιαφέρον. Ωστόσο, όπως τονίζει, αυτή τη φορά προχώρησε στην αιφνιδιαστική και ανεξήγητη αλλαγή του -κατά κοινή ομολογία- επιτυχημένου Διοικητικού Συμβουλίου στον Οργανισμό Λιμένος Κέρκυρας που -όπως σημειώνει- ανέπτυξε τον τομέα της κρουαζιέρας στο νησί». 

Όπως αναφέρει, «το Διοικητικό αυτό Συμβούλιο κατάφερε να ολοκληρώσει, μετά από δώδεκα χρόνια κωλυσιεργιών, το νέο προβλήτα κρουαζιερόπλοιων, μήκους 430 μέτρων και συνυπέγραψε, μαζί με τις προηγούμενες πολιτικές ηγεσίες των Υπουργείων Ναυτιλίας και Μεταφορών, την ίδρυση του πρώτου και μοναδικού μέχρι σήμερα υδατοτοδρομίου στην Ελλάδα».

Ο κ. Βαρβιτσιώτης καταγγέλλει ότι «στη θέση του προέδρου, αντί του νέου τεχνοκράτη που υπηρετούσε, η κυβέρνηση επέλεξε έναν 75χρονο, ενώ αυξάνει τον αριθμό των μελών του Δ.Σ από επτά σε εννιά, ώστε να μπορέσει να «βολέψει» ακόμα περισσότερους «συντρόφους» . Ένα από τα μέλη που διορίστηκαν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Λιμένος Κέρκυρας είναι ο Ανδρέας Γουλής, συμφοιτητής του πρωθυπουργού και αντιδήμαρχος Ερείκουσας, εκεί όπου φιλοξενείται ο πρωθυπουργός κάθε χρόνο». 

«Ο κ. Τσίπρας αδιαφορεί για την προσέλκυση επενδυτών και αποδεικνύει ότι το "νέο" που διατυμπάνιζε προεκλογικά, είναι τελικά "πολύ παλιό"», υπογραμμίζει και διερωτάται: «Μήπως, με αυτόν τον τρόπο, ανταποδίδει την προσωπική του φιλοξενία, παραβλέποντας, για ακόμη μία φορά, το δημόσιο συμφέρον;» καταλήγει στη δήλωσή του.