current views are: 2

27 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση05:06

Τι κρύβει η εμμονή του Τσίπρα για σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Από τα διερευνητικά τηλεφωνήματα του Αλέξη Τσίπρα προς τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που θα γίνουν σήμερα, θα εξαρτηθεί εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί η σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με θέματα το Ασφαλιστικό και το Μεταναστευτικό. 

Δημοσίευση 05:06’
αρθρο-newpost

Από τα διερευνητικά τηλεφωνήματα του Αλέξη Τσίπρα προς τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που θα γίνουν σήμερα, θα εξαρτηθεί εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί η σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με θέματα το Ασφαλιστικό και το Μεταναστευτικό. 

Από τα διερευνητικά τηλεφωνήματα του Αλέξη Τσίπρα προς τους αρχηγούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης, που θα γίνουν σήμερα, θα εξαρτηθεί εάν τελικά θα πραγματοποιηθεί η σύγκληση του Συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών, με θέματα το Ασφαλιστικό και το Μεταναστευτικό

Δύσκολο φαίνεται, όποιος και αν προεδρεύσει- ο Πρωθυπουργός ή ο πρόεδρος της Δημοκρατίας. Αλλά στην πολιτική ποτέ δεν πρέπει να λες ποτέ. Έστω και αν οι πρώτες αντιδράσεις από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι  δεν δημιουργούν πολλές ελπίδες. 

Λέτε να μην το γνωρίζει ο Τσίπρας ότι δύσκολα θα υπάρξει συναίνεση για το Ασφαλιστικό, γίνει δεν γίνει το Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών; Φυσικά και το γνωρίζει. Γιατί λοιπόν επιδιώκει μια συνάντηση η οποία είναι εκ των προτέρων καταδικασμένη να ολοκληρωθεί χωρίς κανένα θετικό αποτέλεσμα; Και μάλιστα την επιδιώκει με τέτοια θέρμη ώστε να επικοινωνεί με τον Προκόπη Παυλόπουλο από το Ισραήλ; 

Σύμφωνα με ανώτερα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, η κυβέρνηση έχει έργο να επιδείξει: Διαπραγματεύτηκε σκληρά με τους εταίρους- δανειστές, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών έγινε, η δόση ήρθε, η πλειονότητα των κόκκινων δανείων προστατεύεται.

Ωστόσο στις τάξεις του κυβερνώντος κόμματος διαπιστώνεται μια μελαγχολία. Βουλευτές αλλά και κάποιοι υπουργοί φαίνονται αν αναπολούν το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ που δεν υλοποιείται, τις υποσχέσεις που έμειναν στα χαρτιά. Παρά το γεγονός ότι κοντεύει ένας χρόνος από τότε που βρέθηκαν στην κυβέρνηση και πλέον υπάρχει και εμπειρία της σκληρής πραγματικότητας. Παρά το γεγονός ότι γνωρίζουν πως γίνονται οι διαπραγματεύσεις με τους δανειστές και πόσο σκληρές και δύσκολες είναι, η συμπεριφορά τους είναι ενοχική για όσα αποφασίζουν και για όσα δεν αποφασίζουν. Σαν να είναι «κολλημένοι» στο πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και τις προεκλογικές εξαγγελίες. 

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει ότι το Ασφαλιστικό είναι βαρύ για τον ΣΥΡΙΖΑ. Ότι ενδέχεται να μεγιστοποιήσει τον προβληματισμό και την εσωστρέφεια. Καθώς και ότι είναι ιδιαιτέρως δύσκολο, έως και αυτοκτονικό για κάποιο κόμμα της αντιπολίτευσης να μοιραστεί μαζί του το πολιτικό κόστος των αποφάσεων. 

Θα προσπαθήσει όμως να αποκομίσει επικοινωνιακά κέρδη, κατηγορώντας τα κόμματα της αντιπολίτευσης ότι αρνούνται να συζητήσουν και να βάλλουν πλάτη για την διαχείριση ενός μεγάλου και πολύπλοκου προβλήματος όπως το Ασφαλιστικό.


σχετικα αρθρα