Στο επερχόμενο συμβούλιο των αρχηγών, στο οποίο ζητείται η συναίνεση των πολιτικών αρχηγών, αλλά και στην απόρριψη κάθε πιθανότητας κοινών περιπολιών στο Αιγαίο με την Τουρκία αναφέρθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Γιάννης Αμανατίδης στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ στην εκπομπή ''Ακραίως'', στους Τάκη Χατζή και Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Όπως τόνισε:
Κοινές περιπολίες με την Τουρκία δεν επιθυμεί ούτε η Ευρωπαϊκή Ενωση.
 
Στην ίδια συνέντευξη, έκανε λόγο για συναίνεση που ζητά ο πρωθυπουργός με την κίνησή του να συγκαλέσει συμβούλιο αρχηγών.
 
Σύμφωνα με τον κ. Αμανατίδη:

Ζητάμε ένωση δυνάμεων και απόψεων με τα άλλα κόμματα. Η συναίνεση δεν σημαίνει ότι δεν κυβερνάται η χώρα από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως πρόσθεσε ''η μεγαλύτερη πρωτοβουλία είναι η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών. Είναι μια πολύ σημαντικη πρωτοβουλία για το προσφυγικό και το ασφαλιστικό και πρέπει να την χαιρετίσετε. Είναι στη σωστή κατεύθυνση το συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών για προσφυγικό και ασφαλιστικό, καθώς έτσι ενισχύεται η φωνή της κυβέρνησης στο εξωτερικό και είναι θετικό''. 

Ο ίδιος, επίσης, υπογράμμισε ότι το ασφαλιστικό δεν είναι θέμα που θα λυθεί με μία δύο συνεδριάσεις, καθώς είναι ένα πρόβλημα που ταλανίζει τη χώρα 40 χρόνια με τις πολιτικές που ασκήθηκαν. 

Xασαμε μεγάλες ευκαιρίες για να γίνει καθολικό δικαίωμα η ασφάλιση στα ευρωπαίκά δικαστήρια το 2008.  Τότε χρησιμοποιούσαν τα λεφτά των ταμείων για να κλείσουν τις δικές τους τρύπες.