current views are: 1

27 Νοεμβρίου 2015
Δημοσίευση10:40

Τσίπρας: Η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της ΕΕ

«Θέμα τεραστίων διαστάσεων» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το προσφυγικό.

Δημοσίευση 10:40’
αρθρο-newpost

«Θέμα τεραστίων διαστάσεων» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το προσφυγικό.

«Θέμα τεραστίων διαστάσεων» χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός το προσφυγικό.

Σε δήλωσή του στην ΕΡΤ3, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε:

Καμία χώρα δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί αυτό το θέμα μόνη της. Η μάχη της Ελλάδας είναι πολύπλευρη, στην αντιμετώπιση του προσφυγικού. Η Ελλάδα, στα σύνορα της Ευρώπης, δίνει την μάχη των ανθρώπινων αξιών και της αλληλεγγύης. Την ώρα που γύρω μας ακούγονται όλο και δυνατότερα φωνές απομονωτισμού και ξενοφοβίας, ο ελληνικός λαός, παρά την βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που ζει ο ίδιος, δίνει μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού

Ο κ. Τσίπρας πρόσθεσε ότι «έχουμε προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι οι φράχτες και τα κλειστά σύνορα θα οδηγήσουν σε αδιέξοδο. Ο κίνδυνος για την Ευρώπη από την κατάργηση της ελεύθερης διακίνησης, είναι πολύ σοβαρότερος και αυτό επιβάλλεται η αποτελεσματική διαχείριση του προσφυγικού».

«Η Ελλάδα δίνει μια πολύπλευρη μάχη για να αντιμετωπιστεί το προσφυγικό ως κοινό ζήτημα όλων των ευρωπαϊκών χωρών, αλλά και των χωρών που γειτονεύουν με την εστία του πολέμου», τόνισε ο πρωθυπουργός και σημείωσε:

Η Ελλάδα υλοποιεί τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις για δημιουργία χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων. Παράλληλα η Ευρώπη θα πρέπει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ούτε οι φράχτες, ούτε η μετάθεση του προβλήματος από την μια χώρα στην άλλη μπορούν να ανακόψουν τις ανθρώπινες ροές που προκαλεί ο πόλεμος και η φτώχεια.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην μείνουμε στην θέση του παθητικού παρατηρητή. Η Ελλάδα διεκδικεί ενεργό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος και έχει αναλάβει ήδη τις σχετικές πρωτοβουλίες. Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε μάχη τόσο για τις θέσεις της χώρας μας όσο και για τις ευρωπαϊκές ανθρωπιστικές αξίες», κατέληξε ο κ. Τσίπρας.

 


σχετικα αρθρα