της Αρτεμις Παραδείσου  

Την αναζήτηση ευθυνών για την τελευταία ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προανήγγειλε η Φώφη Γεννηματά, μιλώντας στο συνέδριο της ΟΤΟΕ. Αρχικά η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απέδωσε την ανάγκη να ενισχυθούν εκ νέου οι τράπεζες στη «βύθιση της οικονομίας από την διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, τη φυγή καταθέσεων, τα capital controls και την εκτίναξη των κόκκινων δανείων».

«Δυστυχώς με τον τρόπο που αυτή έγινε οδήγησε στην εκχώρηση αντί πινακίου φακής των Ελληνικών Τραπεζών, σε ξένους επενδυτές, ορισμένοι εκ των οποίων είναι hedge funds, δηλαδή οι κατά τον κ. Τσίπρα κερδοσκόποι των αγορών» τόνισε και προσέθεσε:

Το χειρότερο είναι πως η ανακεφαλαιοποίηση έγινε με τους όρους που ζήτησε η τρόικα και δέχθηκε η Κυβέρνηση, εξαϋλώθηκαν η αξία των μετοχών, η περιουσία του Δημοσίου, των μικρών και μεσαίων μετόχων και η περιουσία σε μετοχές των Ασφαλιστικών Ταμείων». 

«Θέλω λοιπόν να δεσμευθώ, ότι το ΠΑΣΟΚ και η Δημοκρατική Συμπαράταξη θα κάνουν ότι είναι δυνατόν ώστε να διερευνηθούν και να αποδοθούν οι ευθύνες που υπάρχουν» κατέληξε και ανακοίνωσε ως πρώτο βήμα την κατάθεση Επίκαιρης Επερώτησης.

Στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ θα προχωρήσει και σε αίτημα για εξεταστική επιτροπή, συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά χαρακτήρισε το θέμα πρόωρο, καθώς θα πρέπει να συζητηθεί συνολικά το τρίτο μνημόνιο.