Επίσκεψη στην Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν θα πραγματοποιήσει από τις 29 έως τις 30 Νοεμβρίου ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς, συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, την υφυπουργό Βιομηχανίας, Θεοδώρα Τζάκρη και αντιπροσωπεία ελλήνων επιχειρηματιών.

Την Κυριακή, ο κ. Κοτζιάς θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Ιράν, Dr. Hassan Rouhani και θα έχει συνάντηση με τον Ιρανό Υπουργό Εξωτερικών, κ. Mohammad Javad Zarif, μετά το πέρας της οποίας θα ακολουθήσει κοινή συνέντευξη Τύπου

. Ο Υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί, στη συνέχεια, με τον Πρόεδρο του Ιρανικού Κοινοβουλίου, Dr. Ali Ardeshir Larijani και θα παραστεί σε εκδήλωση της Ελληνικής Πρεσβείας, παρουσία των μελών της ελληνικής επιχειρηματικής αποστολής, καθώς και Ιρανών αξιωματούχων και επιχειρηματιών.

Τη Δευτέρα, ο κ. Κοτζιάς θα συναντηθεί με τον Υπουργό Πετρελαίου, κ. Bijan Namdar Zanganeh και τον Υπουργό Μεταφορών και Υποδομών, κ. Abbas Ahmad Akhoundi.

Ο Υπουργός Εξωτερικών θα απευθύνει, τέλος, χαιρετισμό σε Ημερίδα με θέμα «Iran-Greece Forum: Undiscovered Opportunities» και θα πραγματοποιήσει ομιλία στο Πανεπιστήμιο της Τεχεράνης σχετικά με τις προτεραιότητες της ελληνικής εξωτερικής πολιτικής, στην παρούσα περιφερειακή και διεθνή συγκυρία.