Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση πως η κυβέρνηση δεν θα δεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα έστειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπουργός αρμόδιος για θέματα διαφθοράς Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση, ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος σε σχετική φημολογία, τόνισε ότι η «σημερινή κυβέρνηση δεν θα δεχθεί δικαστικά πραξικοπήματα».

Στο πλαίσιο αυτό, εξέφρασε τη πρόθεση της κυβέρνησης να καταργήσει τη διάταξη που είχε εισαχθεί ως τροπολογία το 2013 και δίνει αμνηστία στα στελέχη των τραπεζών για τα δάνεια που είχαν χορηγήσεις χωρίς τις αντίστοιχες εγγυήσεις.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος, εξέφρασε την άποψη πως η επίμαχη διάταξη είναι αντισυνταγματική και πως έχει έρθει σε επικοινωνία με τον κ. Παρασκευόπουλο προκειμένου να προχωρήσουν στην κατάργησή της.

Ακόμα, ενημέρωσε πως από τις 247 υποθέσεις διαφθοράς που βρίσκονταν τα χέρια του Παναγιώτη Νικολούδη, έχουν ελεγχθεί και σταλεί στον εισαγγελέα 21, ενώ 12 έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος και 85 βρίσκονται στην διαδικασία του ελέγχου.