Ένταση επικράτησε στην ολιγόλεπτη τηλεφωνική συνομιλία Τσίπρα -Γεννηματά, καθώς εν αντιθέσει με τον «ευγενή», όπως αναφέρουν κυβερνητικοί κύκλοι, κ. Πλακιωτάκη, η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μάλλον δεν έδειξε διάθεση για συνεννόηση. 

«Δεν είναι διαδικασία αυτό που προέκρινες για τον εθνικό διάλογο, γιατί να συσκεφθούμε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας;» αναρωτήθηκε επιθετικά (ή τουλάχιστον έτσι το εξέλαβαν στο Μέγαρο Μαξίμου), αντιπροτείνοντας συνεδρίαση για το ασφαλιστικό στη Βουλή. 

Ο πρωθυπουργός ακαραία απάντησε υπενθυμίζοντας τις ευθύνες του ΠΑΣΟΚ για τη σημερινή κατάσταση του ασφαλιστικού (PSI). «Υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες και είναι καιρός να το συνομολογήσουν τα κόμματα», υπογράμμισε ο Αλ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι δεν μπορεί να θεωρείται ο ίδιος υπεύθυνος για τα ασφαλιστικά ταμεία, όντας πρωθυπουργός από τον περασμένο Ιανουάριο. 

Αντιθέτως με τον προσωρινό πρόεδρο της Ν.Δ., η συζήτηση εξελίχθηκε ομαλά, με τον πρωθυπουργό να του εύχεται «καλή επιτυχία». Εξάλλου, «τα καθήκοντα μπορεί να είναι προσωρινά, αλλά είναι και δύσκολα». 

Από τις άλλες συνομιλίες ξεχωρίζει αυτή με τον γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ: «Το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών στέλνει λάθος μήνυμα», αντέτεινε ο Δ. Κουτσούμπας εξηγώντας έτσι τη στάση του κόμματός του να μην παραστεί στο Συμβούλιο.

«Μπορώ να σε ενημερώσω για τα αποτελέσματά του, όποτε το θελήσεις», του απάντησε ο Αλ. Τσίπρας σε φιλικό κλίμα.