Αν ο κ. Τσίπρας δεν έχει την πλειοψηφία, τότε η χώρα χρειάζεται άλλη κυβέρνηση, διαμήνυσε ο  βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος, σχολιάζοντας την πρόσκληση του πρωθυπουργού για συμβούλιο αρχηγών. 

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθήνα 984, ο κ. Βενιζέλος τόνισε πως το κάλεσμα για συναίνεση «δεν μπορεί να είναι μία επιλεκτική - στιγμιαία κατάσταση για την υπέρβαση της δυσκολίας» και συνέχισε: 

Αν το κριτήριο είναι εθνικό τότε πρέπει να πάμε σε μία προγραμματική συζήτηση, σε μία επαναδιαπραγμάτευση, σε μία συνολική συζήτηση του προγραμματικού πλαισίου μες στο οποίο έπρεπε να κινηθεί η χώρα, για να φτάσουμε στην επιθυμητή αλλαγή κλίματος και αντίληψης, αλλά βέβαια δεν πρόκειται περί αυτού. Πρέπει να περάσει η κυβέρνηση μία νέα δέσμη προαπαιτουμένων και το κάνει με τον τρόπο αυτό, όπως με την ίδια άνεση το έκανε με τον άλλον τρόπο προηγουμένως.

Ο κ. Βενιζέλος έστρεψε τα πυρά του κατά του ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως «επί πεντέμισι χρόνια υπήρξε μία αντιμνημονιακή ρητορεία χωρίς περιεχόμενο, που δηλητηρίασε το μυαλό και την ψυχή ενός μεγάλου τμήματος του ελληνικού λαού».

Διεμήνυσε πως είναι άλλο «δεν έχω κυβερνητική πλειοψηφία και χρειάζομαι κυβέρνηση, όπως επιβάλλει το κοινοβουλευτικό πολίτευμα και άλλο είμαι κυβέρνηση, έχω πλειοψηφία, αλλά για διάφορους λόγους θεσμικούς, εθνικούς, ιστορικούς, θέλω να έχω ένα κλίμα ευρύτερης, ας το πούμε έτσι, συμφωνίας και τη διεκδικώ».

«Ατυχής η δήλωση Παυλόπουλου για το PSI»

Συνεχίζοντας, ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έσπευσε να χαρακτηρίζει «ατυχή» τη δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου για το PSI και τις συνέπειες που είχε στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Ήτανε μία ατυχής δήλωση πολλαπλά ατυχής. Δηλαδή ατυχής επί της ουσίας,ως προς την ακρίβειά της, διότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα των Ασφαλιστικών Ταμείων, ούτε είναι αυτά τα δεδομένα τα οικονομικά και τα δημοσιονομικά τα οποία ισχύουν».

Τη χαρακτήρισε δε και θεσμικά ατυχή καθώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας» δεν είναι για να αναμεταδίδει ένα μικροκομματικό επιχείρημα της κυβέρνησης, είναι για να διασφαλίζει την ομαλή λειτουργία του πολιτεύματος και το συναινετικό κλίμα, εκεί που το ζήτημα είναι η συναίνεση και όχι η αναζήτηση μιας άλλης κυβερνητικής πλειοψηφίας, διότι αν η αναζήτηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας είναι το αντικείμενο, τότε πρέπει να ακολουθηθούν οι διαδικασίες που προβλέπει το Σύνταγμα ούτως ή άλλως στο άρθρο 37».