Τη στάση που θα κρατήσει όσον αφορά στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που έχει ζητήσει ο πρωθυπουργός άφησε να εννοηθεί η πρόεδρος Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά, μέσα από σημερινά τιτιβίσματα.

Για την ακρίβεια η κ. Γεννηματά ήταν αρκετά ενεργή σήμερα στο Twitter, μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον πρωθυπουργό, όπου ξεκαθάρισε σύμφωνα με κύκλους του ΠΑΣΟΚ ότι διαφωνεί πλήρως με την ατζέντα που έχει προτείνει και εδικότερα για την συμπερίληψη του ασφαλιστικού.

«Δεν πρόκειται να συναινέσουμε σε παρωδία διαλόγου με προειλημμένες αποφάσεις», ήταν το πρώτο μήνυμα και «ο κ. Τσίπρας πέταξε στον κάλαθο των αχρήστων το κεκτημένο της συνεννόησης, προχωρώντας σε εκλογές τον Σεπτέμβριο», το δεύτερο μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter.

Αργότερα σχολίασε ότι «δεν χρειάζεται η παρουσία του ΠτΔ για να συζητηθούν θέματα όπως το ασφαλιστικό. Αν αισθάνεται ότι αυτό ξεπερνά τον κ. Τσίπρα ας μας το πει» και επισήμανε ότι «δεν μπορούν να χρησιμοποιούνται θεσμοί όπως ο ΠτΔ και το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να υποκαταστήσουν της ευθύνες της κυβέρνησης».

Ακολούθησαν και άλλα μηνύματα σε υψηλούς τόνους με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης να ζητά από την κυβέρνηση να φέρει άμεσα στη Βουλή τις προτάσεις της για το Ασφαλιστικό αλλά και για την αναθεώρηση του Συντάγματος.

«Το ασφαλιστικό είναι μεγάλο ζήτημα. Αν η κυβέρνηση πράγματι πίστευε στον διάλογο θα έπρεπε να καλέσει τους πολιτικούς αρχηγούς εδώ και έναν μήνα», τόνισε ακόμα και άφησε αιχμές για την τελευταία σύγκληση του συμβουλίου των πολιτκών αρχηγών λέγοντας πως «διενεργήθηκε όταν έφτασε η χώρα αντιμέτωπη με το grexit εξαιτίας της 7μηνης διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ.».